Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Törene; Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ile Dernek üyeleri katıldı.
Dernek Başkanı Hüseyin Şirin’in Atatürk Anıt'ı önüne çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, törende yaptığı konuşmada, "3 Aralık tarihi, 'eşitsiz ve ayrımcı uygulamalara son verin' diye haykırdığımız, duyan, gören, algılayanlara var olduğumuzu anlatabilmeye, gösterebilmeye çalıştığımız bir gündür. Bir hakkı kullanabiliyorsan, ona erişebiliyorsan insan için bir değeri vardır. Ancak ülkemizin gerçeği değişmiyor. Haklara erişimin önü bir türlü açılamıyor. Bu nedenle de engelliler sahip olduğu hakları ne yazık ki yıllardır kullanamıyor. Biz özel bir şey değil, herkes gibi yaşamak istiyoruz. Bizler devletten, yerel yönetimlerden aslında çok özel şeyler beklemiyoruz. Anayasamızda yazdığı gibi herkesle eşit koşullarda olmak istiyoruz" dedi.

 

KERMESE YOĞUN İLGİ
Törenin ardından, Dernek yararına Camlı Köşk’te yiyecek kermesi düzenlendi. 
Açılışını Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’ın yaptığı kermese; MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay ile çok sayıda davetli katıldı.