Almanya'da 13 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek ve 5 yıl görev alacak isimlerin belirleneceği seçimlerde adaylar netleşti.
Almanya'nın Herne şehrinde Kdz.Ereğlili Hüseyin Şengün de Uyum Meclisi'ne aday oldu.
Ormanlı kökenli olan işadamı Hüseyin Şengün, Almanya'da Djk Bickem 1919 takımının ismini Zonguldakspor Bickern olarak değiştirerek farklı branşlarda pek çok kişiye spor kulübünün kapılarını açtı.


Uyum Meclisi'ne aday olan Şengün, şu açıklamayı yaptı:

"13 Eylül’de Belediye Başkanlığı seçimleri ile Uyum Meclisi seçimleri de aynı zamanda 5 yıl için yapılacaktır. Bu Meclis şehrimizdeki yabancı kökenlilerin eşit yaşam hakları için çok önemlidir. 
Yabancı kökenli vatandaşlarımızla siyasetçiler arasında gönüllü köprüler kurup, vatandaşların sorunsuz ve güven içinde yaşamlarına devam etmeleri adına elimizden geleni yapmak için de söz verdik.
30 bin kişiden fazla yabancı kökenli vatandaşın Herne şehrimizde yaşadığını düşünecek olursak hepimizin eşit yaşam şansına sahip olmamızın önemini dikkate alın isteriz.
Göçmen bir ailede doğan bebeğin yuvadan itibaren bütün okul yaşamında, meslek seçiminde ve üniversite hakkına kadar kendini farklı hissetmeden bütün hayallerini yerine getirmesi, istediği yerde kendi öz kültürü ve inançlarıyla yaşamına devam edip, becerisine göre çalışıp, üreten bireyler olmasının yollarının daha kolay ve eşitlik içinde olması açısından Uyum Meclisi’nin önemli olduğunu düşününüz.

Şehrimizde yıllarını gurbette çalışarak ömürlerini veren, “Gast Arbeiter” olarak başlayıp Almanya’nın bir parçası olan yürekleri genç yaşlılarımızın da ilgi ve bakım ihtiyaçlarının eşit oranda almasında hırpalanmalarına izin vermeden destekçileri olmaya gönüllü olduk. 

13 Eylül seçimlerinde 16 yaşından itibaren  herkes oy kullanacak. İntegrationsrat seçimleri için de bütün yabancı kökenli vatandaşlarımız temsilcilerini seçmek için de oy verebilecek. Ayrıca Almanya doğumlu olup, Alman pasaportu olan lâkin göçmen kökenli ailelerden olan vatandaşlarımız da Uyum Meclisi için seçmen olabilecekler.  Sadece yapmanız gereken seçim kâğıtlarınızın size posta ile ulaşıp ulaşmadığına dikkat etmeniz. Seçimlerde Uyum Meclisi (Integrationsrat) için #MBH ‘yı seçmenizi ve bize desteğinizi esirgememizi rica ediyorum. Oy verin, birlikte ırkçılıkla mücadele edelim, bütün yabancı kökenli göçmen çocuklarımızın geleceğini de eşit hale getirelim. "