Çevre ve Orman Bakanlığı 336 adet katı atık toplama aracı dağıttı.

Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan gazetemize gönderilen yazılı açıklamada, sağlıklı bir çevre için yüksek standardı yakalamak amaçlı yapılan çalışmalar anlatıldı.
Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden gönderilen açıklama şu şekilde:
“Çevre ve Orman Bakanlığı çevreye yaptığı yatırımlara devam ediyor. Katı atıkların toplanması konusunda ülke genelinde belediyelere yardım edilirken, çeşitli hibe destekleri de sağlanıyor.
Çevre ve Orman Bakanlığı sağlıklı bir çevrede, standardı yüksek bir ortam sağlamak maksadıyla çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor.  Bu kapsamda, 336 adet aracın dağıtılması planlanmıştır.
Dağıtımı yapılan bu araçlar sağlıklı çevre oluşturulması hususunda büyük katkı sağlamaktadır. Araçlarla birlikte temiz bir çevrenin oluşturulması gayesiyle yola çıkan Çevre ve Orman Bakanlığı; Ağrı’dan Artvin’e, Batman’dan Çanakkale’ye, Ordu’dan Mersin’e ülke genelinde nüfusu 5 bini aşan birlik üyesi bütün belediyelere dağıtılacak 336 Adet Katı Atık Toplama Aracının maliyeti olan yaklaşık 32 milyon TL’yi karşılamaktadır. Netice olarak bir yandan belediyelere destek olunurken bir yandan da ülke toprağının, havasının, suyunun kısaca çevresinin korunması sağlanmaktadır.
Bilindiği üzere,  büyük oranda atıkların sebep olduğu metan gazı, karbondioksit gazından   21 kat daha fazla sera etkisine yol açmaktadır. Dolayısıyla atıkların toplanması ve düzenli bir şekilde bertarafı büyük önem taşımaktadır. Katı atıkları bertaraf edecek tesislerin bir an önce ülkemize kazandırılması gerekmektedir.
Bu maksatla katı atıkların düzenli depolanması ve bertarafına yönelik olarak Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “Katı Atık Eylem Planı” hazırlanmıştır. 2008 yılında 29 milyona hizmet verecek şekilde katı atık tesisleri tamamlanmıştır.
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın mali ve teknik desteği ile 2012 yılına kadar, en azından şehirlerde yaşayan 59 milyon nüfusumuza hizmet verecek şekilde bütün katı atık tesislerinin tamamlanması hedeflenmektedir. 2003 yılında 15 tesis varken, 2008 yılında bu tesis sayısı 34’e çıkmıştır. Şu an itibariyle 59 adet tesisle 41 milyon nüfusa hizmet verilmektedir.