Alaplı Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kadir Gecesi iftar programına bu yıl 5 bin kişi katıldı. Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından okunan ezanla birlikte binlerce kişi aynı anda oruçlarını açtı.

 


YAN YANA İFTAR

İftar sofralarını tek, tek gezerek vatandaşların Kadir Gecesini kutlayan Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı konuşmada, Ramazan ayının bin geceden daha hayırlı olarak nitelendirilen Kadir Gecesi'nde yan yana iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 



"NE KADAR ŞÜKÜR ETSEK AZDIR"

Kadir gecesinde sahil parkta kurduğumuz iftar sofrasında binlerce insan aynı sofrada iftarlarını açması birlik ve beraberliğin güzel bir örneği olduğunu belirten eden Tekin, “Bugün Yüce Rabbime Kadir Gecesi’ne bizleri ulaştırdığı için ne kadar şükür etsek azdır. Ramazan Bayramı’nı da aynı şekilde huzurlu bir şekilde ulaştırmayı yine Allah bizlere sizler nasip etsin inşallah. Bu mübarek gecede binlerce Alaplılı aynı sofrada iftarlarını açtı. Alaplı halkı her şeyin en iyisine laiktir. Davetimize katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" sözleri katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

 


KATILIM YÜKSEKTİ

İftar programına, “Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, eski Ereğli Belediyesi Başkanı Halil Posbıyık, daire Müdürleri, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Milletvekili adayları, Sivil Toplum Kuruluşlarını Başkan ve yöneticileri, Gaziler ve şehit yakınları katıldı.