Devrim Bulvarı'nda ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ereğli Ümmet Platformu tarafından düzenlenen siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaşın katıldığı protesto eylemin açılış konuşmasını Kenan Ersoy yaparken, Kur'an tilavetini ise Ersin Uçar yaptı. Alanda konuşan platform sözcüsü Mustafa Köseoğlu, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu söyledi.

 

"İLK KIBLEMİZ KUDÜS"

Filistinlilerin, son bir aydır, büyük dönüş yürüyüşü adı altında eylemler gerçekleştirdiğini, işgalci İsrail güçlerinin ise ateş açarak masum insanları şehit ettiğini belirten Köseoğlu, "Olayların başlangıcından bugüne kadar, İsrail askerlerinin müdahalesi ve kurşunlarıyla dün 58 kardeşimiz ile birlikte toplam 106 kişi şehit edildi, 10 binin üzerinde kişi de yaralandı. Filistin ve ilk kıblemiz olan Kudüs, 1948 yılından beri hukuksuz olarak varlığını sürdüren siyonist İsrail çetesinin işgali altındadır. Siyonist İsrail rejimi, Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde, tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir" dedi.

 

"EY ZALİMLER ŞUNU İYİ BİLİN..."

İsrail ve taşeronlarının, Müslümanların kutsallarını çiğneyerek değerlerini ayaklar altına aldığını anlatan Köseoğlu, şunları söyledi: "Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken, kardeşlerimiz katledilirken, hiçbir şey yapmadan yerimizde durmak, seyretmek biz Müslümanlara yakışmaz. Müslüman, zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa, izzetiyle ölmeyi tercih eder. Ey zalimler şunu bilin ki, geçmişte Firavun, Nemrud, Ebrehe ve benzeri zalimler, nasıl helak olduysa, sizin de saltanatınız son bulacak, hesaba çekilecek ve cehenneme sürüleceksiniz. Diri diri toprağa gömdüğünüz, katlettiğiniz çocukların hesabını vereceksiniz"

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler bulunan grup İsrail aleyhine slogan attı, tekbir getirdi.

Protesto gösterisi yapılan Hüseyin Doğru'nun yaptırdığı duanın ardından sona erdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)