AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan, il ve ilçe başkanıyla birlikte yaptığı basın toplantısında, hizmet konusunda yeni bir sayfa açtıklarını ifade etti.

 

Kdz. Ereğli’nin sorunlarını çözüme kavuşturmak için milletvekili, belediye başkanı, kaymakam ve diğer kamu yöneticilerinin bir araya gelerek çözüm bulma noktasında uzlaşmalarının ilk adımı adliyeye arsa bulunmasıyla sonuçlandı.

 

Milletvekili Erdoğan hastane kavşağına adliye binası yapılacağını, hükümet binasının aynı yerde kalacağını ve hastane için de Osmantepe’ye karar verdiklerini açıklarken,  Kaynarca’daki belediyeye ait toplu konut alanının ise TOKİ’ye devredilerek yeni toplu konut projesi başlatılacağını duyurdu.

 

Kdz. Ereğli’de siyasi kısır çekişmelerin bir kenara bırakılarak  toplumsal konularda işbirliği sağlayıp çözümlerde güç birliği sağlanması ve bu hareketin ardından bir çok konuda ilk adımların atıldığının görülmesi kamuoyunda olumlu yankı buldu. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Kaymakamı  Osman Ekşi, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muharrem Erdem’in işbirliği yaparak Ankara’da sorunlara çözüm getirecek makamlara elele gitmesinin ardından basın toplantısı yapan Milletvekili Erdoğan, ısrarla bu işbirliğine destek verilmesini istedi.

AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin ve partinin önde gelen bazı isimlerinin de katıldığı kahvaltılı basın toplantısında ilk konuşan Hamdi Uçar oldu. Uçar; muhalefet olunca iktidarın ikaz olabileceğini ifade ederek, son dönemde Zonguldak’ta yapılan yatırımların (150 milyon TL) büyüklüğünden bahsetti. 

Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin’in söz almadığı toplantıda Uçar’ın ardından Milletvekili konuştu.  Fazlı Erdoğan Türkiye’de 24 tane olarak kullanılan “Kalkınma Ajansı”nın 16. sının Zonguldak’ta olduğunu ve önümüzdeki ay bu ajansın açılışının yapılacağını ifade ederek, Filyos Projesi, TTK, ulaşım, havaalanı gibi konuların bu ajans öncülüğünde çözüme kavuşturulacağına söyledi.

 

HASTANE YARMA’YA

Erdoğan yerel  ile iktidarın bir araya gelmesiyle ortaya çok somut işlerin çıktığını  ve bu işbirliğinin güzel örneklerini sıraladı konuşmasında.

Kdz. Ereğli’de üçyüz artı yüz yatak kapasiteli bir hastane kurmak istediklerini ve bunun için de Yarma’daki 100 dönümlük arazi için olumsuz rapor verilmesine rağmen bu alanı hastane olarak düşündüklerini ve olumsuz raporu olumluya çevirmek için gayret gösterdiklerini anlattı.

 

ADLİYE DDY ARAZİSİNE

Koridorları bile duruşma salonu yapılan adliye binasının yetersizliği nedeniyle başlatılan arsa arayışlarında DDY nin hastane çevresindeki arsa üzerinde görüş birliğine varıldığını da belirten milletvekili, DDY arsalarının satılması için Özelleştirme İdaresine verilen yetkinin iptal edilerek, bu arsaların hazineye devredilmesi konusunda bürokrasiye uzlaşma sağlandığını müjdeledi. Erdoğan, DDY ait  bu alanlarda yapılacak çalışmalarla ilgili olarak belediyenin proje üzerinde hazırlık yaptığını da kaydetti. Fazlı Erdoğan adliye binasının taşınması ile birlikte hükümet konağının yerinde kalacağını da söyledi.

 

KAYNARCA KONUTLARI TOKİ’YE

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 3200 adet konut yapımı olarak projelendirilen Ömerli Mahallesi Kaynarca mevkisindeki toplu konutlardan ancak 650 sinin yapılabildiğini ve geriye kalan arazilerin ise belediye tarafından TOKİ’ye devredileceğini, bu devir ile belediyenin enaz 200 konut kazanacağını, ayrıca bu alanda iş merkezi, okul, caminin de yapılmasıyla belediyenin büyük bir kazanım elde edeceğini  söyleyen Milletvekili Erdoğan  Ereğli halkının beklentilerini yerine getirmek istediklerini anlattı.

 

DELİHAKKI’YA SPOR KOMPLEKSİ

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Delihakkı Mevkisindeki 70 dönümlük arazisine izin verdiği takdirde spor kompleksi yapma sözü de veren Milletvekili Erdoğan, Kepez’deki lise bina inşaatının durmasının ise ihaleyle ilgili bürokrasiden kaynaklandığından bahsetti.

 

KEPEZ YOLU BİTİYORMUŞ

Kamuyonda “ölüm yolu” olarak bilinen Zonguldak yolu üzerindeki Kepez yoluyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini ve Kısmet Market’e ait Kepez’deki bir arsayla ilgili görüşme yapacaklarını ve bu yolun yıl sonuna kadar hizmete gireceğini açıklaması ise, önemli bir açıklama olarak notlarımız arasına düştü.

 

TERSİP BENTLERİ YAPILIYOR

Kdz. Ereğli’de her sağnak yağıştan sonra büyük korku yaratan derelerin islah edileceğini ve bu konuda yapılacak yatırımların 2009 yılı programına alındığına da söyleyen Fazlı Erdoğan, Kabasakal, Kocaali ve Sarıkorkmaz derelerinin taşkın koruma programındaki ödeneğinin 400 bin TL olduğuna dikkat çekti.

 

DEVREK’E  4 KM

Ereğli-Devrek karayolunda kamulaştırmada yaşanan sorunlar nedeniyle yaşanan aksamaları da dile getiren Erdoğan, yolun 44 ve 48 km leri arasındaki yolun yapımına devam edileceğini belirtti.

Projeler hazırlandığı takdirde terminal için İller Bankası’ndan kredi desteği sağlanacağını ve Pazar yeri ve mezarlık kamulaştırması için Eylül-Ekim aylarında değerlendirme yapılacak. Ereğli-Zonguldak çevre yolunun da yine bu yıl ihalesinin yapılacağı Fazlı Erdoğan basın toplantısında anlattı.

 

TERSANELERE HAVUZ

Tersaneler bölgesinde büyük bir ekonomik sıkıntı olduğunu, tersanecilerin aldıkları siparişleri alıcının peşinatını da yakarak iptal etmesiyle zor günler geçirdiğini kaydeden Erdoğan, bu alanda pojenin bir parçası olan havuz inşaatına başladıklarına da vurgu yaptı.

 

ÖĞRETMEN LİSESİ AÇILIYOR

Alaplı’daki bölge yatılı ilköğretim okulunu talep olmadığından dolayı öğretmen lisesine dönüştürme onayı aldındı ve alınan onayın Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

 

LİMAN TARTIŞMASI

Kdz. Ereğli kent merkezindeki limanın tahmil tahliye dışında ve sosyal amaçlı kullanılmasından yana olduklarını da söyleyen Fazlı Erdoğan, “biz bu alana tırların gelip gitmesini istemiyoruz. Erdemir limanı da piyasaya göre 4-5 kat pahalı. Bu liman aslında bize yeter ama pahalı. Biz bu nedenle tersaneler bölgesinde, veya Alaplı’ya yakın bir yerde, belki Alaplı ilçe sınırları içinde bir yerde liman yapılmasını istiyoruz. Bu limanı bizim işadamlarımız yapmaya hazır ve kooperatif olarak da oluşumlarını sağladılar. Yetkiler gelecekler ve inceleme yaparak yer tespiti sağlandıktan sonra inşaata başlanacak” dedi.

 

SORU VE YANITLAR

TERMİK SANTRAL KORKUSU

Fazlı Erdoğan bilinen siyasetine yeni bir anlayış getirmek istediğini, her zamankine göre çok kısa tuttuğu konuşmasıyla ortaya koydu.  Kısa ve öz cümleler konuları daha anlaşılır kılarken, termik santralı sorduk.

Termik santral ile ilgili geçmiş yıllarda başlatılan çalışmalara atıfta bulunan Milletvekili, termik santrale karşı bir söz dile getirmedi. Erdoğan, Erdemir yapılırken de karşı çıkıldığını ve hatta Edirne’ye kurulması için girişim yapıldığını, bunu da kanıtlayabileceğini belirttikten sonra “Çocuklarımızın bölgemizin geleceği teminat altına alınmalı. Teknolojik önlemler alınarak yapılmasından yanayım. Ki bu konuda kararı verecek olan da Kandilli Belediyesidir” sözleriyle Ereğli’nin geleceğini yok edecek termik santrale yeşil ışık yaktı.

 

TTK’DA SENDİKADAN ANLAYIŞ İSTEĞİ

Erdemir’de işçilerin maaşından yüzde 35 indirim yapıldığını ve bu süre sonunda sendikanın ise indirilen rakamı geri isteyin istemeyeceğinin bile bilinmediğine dikkat çeken milletvekili, TTK’da ise sendikanın yüzde 20 de direttiğini, enflasyonun üzerinde zam verme kararlılığı içinde yüzde sekizleri telaffuz etti.  Erdoğan, TTK’nın 200 milyon Tl zarar ettiğini bu zararın böyle giderse 5 yıl sonra 800 milyon TL ye çıkacağını buna rağmen TTK’da bin artı bin işçi alımı için çalıştıklarını açıkladı.