PARASI BELEDİYE KASASINDAN ÇIKACAK:
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Uysal, DSİ tarafından ihalesi ve kontrolleri yapılan içme suyu tesisinin tamamlanmasının ardından proje bedelinin belediye kasasından 30 yıl boyunca ödeneceğini söyledi.


GÜNLÜK 70 BİN METREKÜP MEMBAĞ SUYU:
Yenilenen 7 belediye su deposuna bağlantıların tamamlanması ile ilçe halkının membağ kalitesinde içme ve kullanma suyuna kavuşacağını anlatan Uysal, "350 bin nüfusa 50 yıl boyunca yetecek günlük 70 bin metreküp su projemizin tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz" dedi.

KEPEZ'DEN BAŞLIYOR: Kepez'deki su deposundan 1-2 ay içerisinde Kızılcapınar Barajı'ndan gelen suyun dağıtımına başlanacağını, ilçe merkezinden geçerek Kirmanlı su deposuna geçecek hat çalışmalarına da kısa sürede başlamak istediklerini ifade eden Uysal, "Bu çalışmalar sırasında şehir oyulmuş olacak ama bizler de hızlı bir şekilde halkımız rahatsız olmayacağı şekilde üstlerini kapatacağız. Ereğli halkından sabır göstermesini rica ediyorum" sözlerine yer verdi.

MUSLUĞU AÇINÇA SU İÇİLEBİLECEK: Artık evimizde musluğumuzu açtığımız zaman su içebileceğiz" diyen Uysal, "Bütün kimyasallardan atıklardan fiziksel yapılardan ayrıştırılmış çok kaliteli dediğimiz membağ su niteliğinde suya kavuşmuş olacağız" dedi.

EN UCUZ SUYU EREĞLİ İÇİYOR: Uysal ayrıca ilçede 2 lira 10 kuruştan içme suyunun dağıtımının yapıldığını, içme suyunun projesinin tamamlanmasının ardından belediye kasasından başlanacak ödemelere göre su ücretinde zam yapılıp yapılamayacağının anlaşılacağını vurguladı.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, 35 milyon lirayı geçen Kızılcapınar Barajı'ndan ilçeye verilecek içme suyu projesinin tamamlanması ile ilçenin 50 yıllık su sorununun ortadan kalkıp çeşmelerden membağ niteliğinde su akacağını söyledi.

 

TESİS VE ŞANTİYEDE İNCELEME

Uysal beraberinde Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve ilçede görev yapan gazeteciler ile Süleymanbeyler Köyü'nde arıtma tesisi, Delihakkı mevkisindeki isale hattı şantiyesinde de açıklamalarda bulundu, projeye ilişkin detaylı bilgiler aktardı.

70 BİN TONLUK HAM SU

Kızılcapınar'dan 25 kilometrelik bir çalışmanın ardından ilçeye su verileceğini anlatan Uysal gazetecilere yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Kızılcapınar Barajı'nın ham suyu, 6 kilometrelik boru hattı vasıtasıyla arıtma tesisi giriş yapılarına ulaştırılmaktadır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığınca projelendirilen ve 12 milyon 843 bin lira ihale bedeli ile Özben İnşaat tarafından inşaa edilen içme suyu arıtma tesisi günlük 70 bin tonluk ham suyu fiziksel, biyolojik ve kimyasal sistemlerle arıtıp içme suyunda Avrupa Birliği Standartları ile yüksek kalite elde etmektedir.

25 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Arıtılmış su ana terfi istasyonunda bulunan güçlü pompalar aracılığıyla 25 kilometre uzunluğunda boru hatları, depolar ve terfi hatları üzerindeki mekanik yapılar vasıtası ile Ereğli ilçe Merkezi, Gülüç, Delihakkı ve Ören yerleşimleri ve güzergah üzerindeki civar yerleşimlerine günde 70 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecektir.

35 MİLYONUN TL'NİN ÜZERİNDE BİR PROJE

Arıtma tesisinin ilave projeler ile 13 milyon 500 bin lira isale hattının ise 20 milyon liranın üzerinde bir bedel ile ihalesi gerçekleştirildi. Arıtma tesisi ve isale hattı projesinin toplam 35 milyon liranın üzerinde bir rakama ulaştı.

KEPEZ DEPOSUNA SU VERİLECEK

Kızılcapınar Barajından arıtma tesisine gelecek hatta bir sıkıntı var. İnşallah bu sorunu Devlet Su İşleri ve müteahhit firma çözüme kavuşturacaktır. Kepez'e kadar su 1-2 ay içerisine gelecek sanıyorum. Bizlerin çalışmaları da Göztepe köprüsünün altından Kirmanlı'daki depoya kadar su hattını verdiğimiz zaman ki bu çalışmalara hemen başlamak istiyoruz.

"ŞEHİR OYULMUŞ OLACAK"

Hava şartlarına göre bu isale hattı işlemleri yapılacak. Bu çalışmalar sırasında şehir oyulmuş olacak ama bizler de hızlı bir şekilde halkımızın rahatsız olmayacağı şekilde üstlerini kapatacağız. Ereğli halkından bizlere sabır göstermesini rica ediyorum. Önümüzdeki yıl asfaltlama programına aldık. Bana göre 350 bin nüfusa yetecek ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir projedir. Bu suyu biz şehir olarak heyecanla bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

"MUSLUĞU AÇIP SUYU İÇECEĞİZ"

Artık evimizde musluğumuzu açtığımız zaman su içebileceğiz. Çok güzel bir çalışma bütün kimyasallardan atıklardan fiziksel yapılardan ayrıştırılmış çok kaliteli dediğimiz membağ su niteliğinde suya kavuşmuş olacağız. Evlerimizde musluğu açıp suyu içeceğiz.

 

İÇME SUYU HATLARI

Mevcut içme suyu hatlarının yani boruların yüzde 85'ini değiştirdik, Delihakkı'daki tesisler de oradan gelen borular da katıldığı zaman yani DSİ'nin çalışmasına yaklaşık yüzde 90'ların üzerine çıkacağız ama 1 yılda yüzde 100'ü yenilenmiş olacak. Onun için hem arıtma tesisi ile hem borularımız ile birlikte musluğu açtığımız zaman suyu içebileceğiz.

SU DEPOLARI DA YENİLENİYOR

İlçemizdeki 7 su deposunda da yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Kirmanlı, Sarıkorkmaz, Kepez'deki su depolarımız da yapılıyor. Mart ve Nisan ayı içerisinde çalışmaların tamamını bitireceğiz.

"EN UCUZ SUYU BİZ VERİYORUZ"

Maliyetin de düşüğüne ilçe halkımıza su veriliyor. İlimiz, ilçelerimizdeki su fiyatından en ucuz Ereğli halkı faydalanıyor 2 lira 10 kuruşa veriyoruz. Bölgemizin ve diğer illerimizden de daha ucuz bir maliyetimiz var. Biz bunları belediye olarak sübvanse ediyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)