Gülüç'de 20 Nisan gecesi meydana gelen heyelanın izleri hala silinemedi. Yola düşen kaya parçaları temizlenmesine rağmen yol trafiğe açılamadı. Bina arkasında ve boş alandaki kaya parçalarının temizlenmesi için de çalışma yapılması bekleniyor.

Gülüç beldesinde 20 Nisan gecesi büyük bir gürültü ile uyanan 7 katlı Kirazlar Apartmanı sakinleri, kendilerini dışarıya atmış ve geceyi dışarıda geçirmişti. Binanın 2'nci katından içeri giren kaya parçaları, odada uyuyan 31 yaşındaki Orçun Bekir Şenol’un ağır yaralanmasına sebep olmuş, bir hususi otomobil de kullanılmaz hale gelmişti. Olayın üzerinden geçen yaklaşık 2 aylık zaman dilimine rağmen heyelan bölgesinde çalışma yapılmaması gerek bölge halkına gerekse de sürücülere korkulu anlar yaşatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 3 gün süren sağanak yağış da Zonguldak-İstanbul kara yolunu kullanan sürücüleri ve bölge halkını tedirgin etti. 20 Nisan tarihinden itibaren tek şeridi kapanan yolun ise ne zaman açılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

ZEMİN ETÜT ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Meydana gelen son heyelanın oldukça büyük olması nedeni ile ilk olarak bazı üniversitelerden zemin etüt çalışması için ihale yapıldığı belirtildi. Afet İşleri Müdürlüğü tarafından çalışmaların İl Özel İdareye devredildiği ve zemin etüt çalışmasının tamamlanmasının ardından temizleme çalışmaları için bir ihale yapılacağı öğrenildi. Ancak yapılacak çalışmaların ne kadar süreceği ve ihalenin ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

RAPORA RAĞMEN ÖNLEM ALINMAMIŞ
Aynı yerde 19 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen heyelanda 2 apartman hasar görmüş, bina sakinleri uzun süre yakınlarının yanında kalmıştı. Jeoloji Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın o tarihte yeniden heyelan görülebileceği ve olası heyelanda Sahil Bulvarı'ndaki binalar ile ana yolun tehdit altında olduğu yönünde rapor hazırlandığı, buna rağmen önlem alınmadığı ileri sürüldü.