Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ekonomik açıdan Kozlu Belediye Başkanı ise turizm açısından girişimlerde bulunuyor. Japonya'nın Fukoaka şehrinde yaşayan Zonguldaklı Murat Ensici tarafından karşılanan Zonguldak heyeti Ekonomik ve turistlik açıdan tanıtımda bulunuyor.

BAKKA FİLYOS'U TANITIYOR
BAKKA, 4 Uzman ve 8 Yönetim Kurulu Üyesi ile Japonya'nın ilk sanayi bölgesi olan Kitakyushu bölgesinde çeşitli temaslarda bulunuyor. 5 günlük bir programla Japonya'ya giden heyet programın ilk gününde Japonya'nın en büyük eco kenti olan Kitakyushu eco kentinde yetkililerle birlikte teknik bir gezi yaptı. Teknik gezinin amacı Filyos bölgesinde yapılacak olan yatırımların ecokent şeklinde yapılabilir mi sorusunun cevabını aramaktır.
Tüm gün süren gezide geri dönüşümün nasıl sağlandığı, 1901 yılında kurulan Nippon steel fabrikasının çevreyi nasıl kirlettiği ve sonrasında geri dönüşüm teknolojisi kullanılarak şehrin kirlilikten nasıl kurtulduğu gibi konularda görüşmeler yapılmıştır.
Programın ikinci gününde Japon ekonomi bakanlığına bağlı JETRO Genel Müdürü ve Kitakyushu Belediye başkanı ile görüşmeler yapılarak Filyos Projesi tanıtılmıştır.
Toplantıda Japon firmaların Filyos Endüstri Bölgesine yatırım yapabileceği belirtilerek karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliği sağlanmıştır. Özellikle otomotiv sektörünün Filyos Bölgesine yatırım yapabileceğinin altı çizilmiş ve bununla paralel olarak programın ilerleyen günlerinde Nissan yetkilileri ile görüşüleceği belirtilmiştir. Türk ekonomi gününe katılım sağlanarak program sürdürülecektir.

BEKTAŞ, MİYAZAKİ PARKINI
TANITIP TURİZMİ ÖNE ÇIKARDI
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ise Miyazaki Parkı başta olmak üzere bölgenin tanıtımını yaptı.
Bölgenin önde gelen gazetecileriyle görüşüp Zonguldak' a da davet eden Başkan Ali Bektaş, özellikle Türkiye'ye depremde yardıma gelen Miyazaki'ye minnettarlıklarını göstermek istediklerini belirttiler.