Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Heykel Fotoğrafları sergisi açılışı yapıldı. Zonguldak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği tarafından davet edilen Heykeltraş Zeynep Delibalta, Zonguldak Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun ve Zonguldak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, Heykel Fotoğrafları sergisinin açılışını yaptı.
Açılıştı konuşma yapan Zonguldak Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, “Zonguldak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği adına Berlin'de yaşayan Alman yurttaşı olan ancak,  Türkiyeli ve Zonguldak'ta yetişmiş ilkokulu ortaokulu ve liseyi Zonguldak'ta bitirmiş ilk çalışma hayatına Zonguldak'ta başlamış Milli Eğitim ve TTK, Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapmış. Daha sonra yüksek lisansını tamamlamak üzere Almanya'ya gidip oraya yerleşmiş bir sanatçımızın bir heykeltıraş aramızda onun heykeltıraş fotoğraflarına dair bir sergisini açıcağız hep birlikte” dedi.
Ardından konuşma yapan Berlin'de yaşan ve Zonguldaklı olan Heykeltıraş Zeynep Delibalta, “Benim ağırlık taşıyan yanın bir şeyleri elimle üretmektir. Dille üretmek istediğim zamanda yazarım konuşmayı pek berece bilen bir insan değilim. Buna rağmen şu kadarını söyleyeyim. Çok duygulandım. Şuan ağlayabilirim.  2 yaşımdan itibaren Zonguldak'ta büyüdüm. 40 senenin üzerinde de Almanya'da 17 senedir de bir fiil bu sanatla uğraşıyorum. Resim ve heykelle başka sanat dallarıyla da az çok uğraşıyorum. Üretmiş olduğum ürünlerimin resimleri de olsa anlamlı bir etkinlik çerçevesinde buradan gelmiş olan bu teklifi kabul ettiğimden dolayı bana gelen bu tekliften dolayı çok mutluyum” diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar ise “Burada bulunmaktan hem kendi adıma hem de derneğimin adına çok mutluyum. Böyle güzel bir sanat ortamında bu kadar değerli bir sanatçıyı bizlerle tanıştırdınız birleştirdiniz vesile oldunuz size çok teşekkür ediyorum” dedi.