Kdz. Ereğlili Heykeltraş Yaman Civan, Potbaşı kavşağında karayolları tarafından sökülen Çilek Anıtı’nın yerine konulması için çağrı yaptı.

Yol yapımı sırasında izni olmamasına rağmen Karayollarının kaldırdığı Ereğli’nin simgesi olan çilek anıtının yeniden eski yerine monte edilmesi konusunda ısrarcı olacağını belirterek, yasal yollara başvurmaya hazırlandığını söyleyen Yaman Civan gazetemiz muhabirine şu açıklamayı yaptı:

“2000 senesinde yapmış olduğumuz Ereğli’nin simgesi Çilekten Çeliğe anıtı monte edildiği Potbaşı kavşağından Bana çok yol yapımı sırasında telefon ettiler, ‘biz bu anıtı kaldıracağız’ diye.  Ben müsaade etmedim.  ‘Oradaki  virajı şöyle bir dönüversin arabalar ne olur sanki’ dedim. Kaldırım anıtı oradan başka bir yere monta etmesi çok güç. Daha sonra ben müsaade etmeyince Belediye Başkan Yardımcıları falan aradı,  ben yine de müsaade etmedim yerinden kaldırılmasına. Netice olarak bir gün Kastamonu Karayollarından birisi aradı beni. Dedi ‘sen oradaki heykelin kaldırılmasına müsaade etmiyormuşsun”. ‘Evet dedim müsaade etmiyorum çünkü orada büyük bir viraj yok. Yani gelişte orayı uzun araçları zor durumda koyacak bir durum yok. Oradan gelip rahatlıkla geçebiliyorlar’. Sonra bana dediler ki, ‘sen karayollarından bu heykeli oraya koymak için müsaade aldın mı?”. Dedim ‘benim görevim bu değil. O görev belediye başkanının. Belediye Başkanı bana müsaade etti o heykeli oraya merasimle koyduk. Hem siz 14 yıldır neredesiniz?’ dedim. Madem öyle bir şey yok da. Sonra ‘ben kaldırırım o heykeli oradan’ dediler.  ‘Ya kaldırırım diye bahsetme emrivaki yapma bu işi ‘dedim. Neticede ’ben emir vereceğim kaldıracaklar’ dedi ve kaldırdılar.

Gittim baktım monte ettiğimiz cıvataları oksijenle kesmişler, orada belediyenin ambarı var oraya arkaya koymuşlar, gittim fotoğrafladım ben onları.

Neticede yol falan yapıldı, heykel hala daha orada duruyor konulmadı.

Ereğli’nin simgesi ve kimse de ilgilenmiyor. Yani bu buradaymış bu şöyleymiş yok Ereğli’nin simgesiymiş. Kimsenin umurunda değil, Ereğli’nin simgesi olmuş olmamış önemli değil.”

(Haber: Eyüp Bektaş)