Hibe araç temin etmek için Almanya ve Belçika’ya giden Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Almanya ve Belçika’da gurbetçi dostları ve belediyelerle yaptığı görüşmeler neticesinde Welkenraedt Belediyesi’nden hibe yoluyla 2 tane itfaiye aracı temin etti. 
Kozlu Belediyesi araç parkuruna 2 araç daha ekleyen Şahin, Kozlu Belediyesi’ni hibe yoluyla araç zengini yapıyor.  Belçika’nın Welkenraedt Belediyesi’nden Yuvaku Magnus marka 30 metre merdivenli itfaiye aracı ve itfaiye öncü kurtarma aracı olmak üzere 2 tane itfaiye aracı temin eden Şahin, “Yardımlarından dolayı gurbetçi dostlarımız İlhan Bükrücü, Mehmet Onur, Asri Gören, Hüseyin Gören, Murat Gören, Muhterem Bükrücü, hiçbir zaman belediyemizden yardımlarını esirgemeyen Kozlu’nun çocuğu Ceyhun Gören’e ve diğer yardımcı olan tüm gurbetçi vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Welkenraedt Belediyesi’ne de teşekkür ederim.
İtfaiye teşkilatımızı güçlendirmek, halkımızın can ve mal güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmak, itfaiye erzak çalışmaları için bu yurtdışı ziyaretlerini yapmak durumunda kaldım. Bu süreçte Kozlu’da olamayışımızdan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Kozlu’da olamayışımı anlayışla karşılayan halkımızın şunu bilmesini isterim ki, Kozlulu vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, refahı bilinciyle hareket ediyor ve tüm çalışmalarımızı ona göre şekillendiriyoruz. Tüm halkımıza hayırlı olsun diyor ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.