Zonguldak'ta 35 yıldır esnaflık yapan Abdullah Genç (49), hayatında hiç gitmediği Erzurum'un Köprüköy'de adına kayıtlı 150 dönümlük arazi tapusunun şaşkınlığını yaşıyor. Yetkililere, tarlaların kendisine ait olmadığını anlatmaya çalışan Genç, "Bu tarlaların benim olmadığını ispatlamaya çalışıyorum. Umarım sesimi duyarlar ve bu yanlıştan dönerler." dedi.
Aslen Trabzonlu olan 4 çocuk babası Abdullah Genç, e-devlet şifresinden üzerine kayıtlı mal varlığını kontrol ederken, Tapu ve Kadastro Genel Bilgi Sistemi (TAKBİS)'nde, Erzurum Köprüköy ilçesinde 150 dönüm tarla tapusunu görünce şaşkınlık yaşadı. İnternet üzerinde yanlış eşleşme yapılmış olabileceğini kaydeden Genç, Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 11 parsel arazi gözüküyor. Yani 150 dönüm araziyi üzerime kaydetmişler. Ben hiç Erzurum'a gitmedim. Köprüköy'de, babamdan kalma herhangi bir arazim de orada yaşamışlığım da yok. Hayatımda hiç gitmediğim bir yerde nasıl tapulu arazim olur? Bunu anlayamıyorum. diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Erzurum Tapu Müdürlüğü'nü arayarak görevliye durumu haber veren Genç, "Senin atalarından bir şey kalmıştır' cevabını almış. Oğul Erdal Genç de Trabzon, Ankara ve Zonguldak dışında hiçbir yere gitmediklerini dile getirerek, Erzurum'da geniş toprağa sahip olduğumuzu öğrenince ailecek şok olduk. Hatta babama 'bizden habersiz Erzurum'dan arsa satın almışsın' diye espri yaptım. Şimdi bu hatayı üzeltmek için uğraşıyoruz. diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE SAĞ OLAN BABASINI ÖLDÜ GÖSTERMİŞLER

Tapuyla ilgili başına gelen bu olayın ilk olmadığını anlatan Genç, şunları anlattı: Yaşayan babamı öldü göstererek, babamın üzerinden arazilerimize haciz şerhi düşülmüştü. Bunu, cumhuriyet savcılığına intikal ettirdiğimizde kovuşturmaya bile gerek duyulmamıştı. O dönemde borçlarıma karşılık böyle bir sahtekarlıkla karşı karşıya kaldım. Şimdi ise hiçbir şeyden habersiz internette dolaşırken üzerime 150 dönümlük arazi tapusu kaydedilmiş. Ama benim olmayan malı istemiyorum. Çünkü yarın ahirette hesap verileceğine inanan insanlarız. O yüzden tapunun gerçek sahibinin haberi bile olmadığı bu yanlışın düzeltilmesi için var gücümle çalışacağım.

Tapu yetkilileri ise tapu işlemlerinin, bilgi işlem sistemine geçirilmesi sırasında yanlış eşleştirme sonucu bu tür yanlışların yaşanabildiğini ve bu hataların düzeltileceğini kaydetti.