İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kdz.Ereğli'de düzenlediği basın toplantısında CHP ile sürdürülen ittifaklara ilişkin açıklamalarda bulundu, Kdz.Ereğli'de neden anlaşılamadığını detayları ile aktardı. İYİ Parti İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Erkmen, şu ifadelere yer verdi:

 

İKİ GENEL MERKEZ KARAR ALDI

"CHP ile İYİ Parti arasında tüm Türkiye'yi kapsayan bir iş birliği görüşmeleri yürütüldü. Zonguldak merkez anlamında da iki parti genel merkezinin almış olduğu karar gereği ortak aday gösterilmesine karar verdi. CHP'nin belirlediği bizim karışmadığımız aday ortak aday şeklinde iki partinin adayı olarak ilan edildi. Biz Zonguldak merkezde meclis anlaşmasını yaptık, protokolü imzaladık, uygulamaya geçirdik. İki partinin genel merkezinin aldığı karar uyarınca diğer yerleşim yerlerinde de ittifak yapılabilir anlamında görüşme yapmamız istendi. Biz de o doğrultuda her ilçe başkanını çağırarak CHP'nin iki milletvekilinin il başkanının ve parti yetkililerinin bizden de ben partimiz adına yetkilendirilmiş arkadaşlarımızla değerlendirmelerini yaptık, ilçe ilçe. Bunun sonrasında işbirliği yapma kararı aldığımız yerler oldu. İki partinin ayrı ayrı seçime gireceği yerleri de ilan ettik.

 

"HİÇ İSİM PAZARLIĞINA GİRMEDİK"

Ereğli'ye gelecek olarsak Ereğli'de biz samimi olarak bir ittifak işbirliği düşüncesi içerisinde CHP ile görüşme yürüttük. Bir kaç kez toplantı gerçekleştirildi. İttifaka sıcak yaklaşmamıza rağmen yaklaşım pek sıcak olmadı, küçümseyici oldu. Biz hiç bir sayı, isim pazarlığına girmedik. İlk 15'in içerisinde 2 tane meclis üyesi teklif edildi bize. Meclis üyelerinin sıralamasını sorduğumuzda ilk 15 içinde yer alacağı ifade edildi ama somut bir sıra verilmedi. Esas bizi üzen ve siyasi nezakete sığmayan kısım ise bu 'iki kişiyi de sizin içinizden ben seçerim' böyle bir söylem bizi hakikaten kırmıştır. Biz kendilerine en ufak şekilde Ahmet, Mehmet, şu bu olsun diye en ufak teklif etmedik. Biz 2 tane veririz ilk 15 içinde bunları da biz kendimiz içinizden seçeriz denilmesi bir partinin yok sayılmasıdır.

 

"DENİZ BEY ÖZÜR DİLEDİ"

Bu ifade CHP'nin adayı olan Halil Bey tarafından verilmiştir. Nitekim onların adına bir sonraki toplantıda CHP Milletvekilleri Deniz arkadaşımız böyle bir teklifin siyasi nezakete uymadığı gerekçesi ile onlar adına bizden özür dilemiştir. Halil beyin bu tutumu değişmediği için sonuçta İYİ Parti'nin yok sayılmasına en başta ben bu teşkilatın başı olarak kesinlikle izin veremezdim. Biz Ereğli'de Zonguldak'ta varız seçime kendi adayımız ile gireriz kendi içimizde hiçbir adayı seçtirmeye müsade ettirmeyiz dedik, kendi adayımızı çıkarttık ve yarışa girmeye karar verdik.

 

"YÜZDE 50 KARARSIZ VAR"

 Şunu da ifade etmeliyim biz sürekli olarak ankette yapıyoruz, yaptırılan anketleri takip ettiriyoruz. Hiç kimse kendisini kazanacak gibi lanse etmesin. Benim yaptırdığım ankette yüzde 50 bir kararsız kesim var. Bunlar AK Parti'yi denenmiş olarak görüyorlar vermek istemiyorlar bir taraftan Halil Bey'i görüp yine aynı kaybettiği dönemdeki tavırları, uzlaşmamacı kişiliğini devam ettirdiğini belirterek yeni bir yüz arayışı ile herkesi kucaklayacak bir anlayışın gelmesini bekleyen yüzde 50'lik potansiyel var.  Aday çıkarttık ve çok güzel bir destek var. Her kesimden oy alabilecek bir isim"

Erkmen, Alaplı, Gülüç, Ormanlı, Kandilli'de ittifak yapıldığını ancak herhangi bir sorun yaşanmadığını da sözlerine ekledi.