İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Erdemir'de yaşanan iş başvuru yoğunluğuna ilişkin açıklamada bulundu.

Ereğli'de yerel basında çıkan Erdemir'e işçi alımı haberlerine istinaden gençlerin kurum önünde iş başvurusu yapmak için toplandıklarını öğrendiklerini belirten Balbaloğlu, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Hiçbir yerde ilan edilmemesine karşın işe alınacak bilgisine ulaşan çoğu üniversite mezunu gençlerimiz kurumun önünde başvuru için sıra bekliyor. Hiç bir yerde ilan edilmeyen iş başvurusunda, yüzlerce gencimiz nasıl haber alıyor ve başvuruda gerekli olan belgeleri ile sıraya giriyor. Kurumda ihtiyaç duyulan ve yetenekleri doğrultusunda başvuruları kabul edilmesi ön görülen sayı bilgisi nedir? Kurum için aranan iş ve yetenek kriterleri nelerdir? Başvurular hangi tarih ve saat aralıklarında başlayıp son bulacaktır? Pandemi süresince yüzlerce gencimizin iş başvuruları hangi kurallar dahilinde olacaktır? Yüzlerce gencimizin evlerine ekmek götürebilmek için bir umutla sıra beklediği Türkiye ve Ereğlimizin göz bebeği kurumdan yazılı açıklama bekliyor, iş başvuru ve alımlarda doğru araç ve yöntemlerde, objektif ve herkes için aynı yürütülen bir iş alım süreci içinde olmalarını temenni ediyorum"