TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adına yarışmaya katılan Zonguldak Fen Lisesi, hidrojenle çalışan araçları ile 12. oldu. Okul yönetimi, Valilik binası önünde aracı tanıttı.
Zonguldak Fen Lisesi’nin, bu yıl faaliyete başlayan Hidromobil Takımı, kısa sürede tamamladığı "Hidrofen", isimli hidrojen arabası ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen TÜBİTAK Hidromobil 2010 Hidrojen Araba Yarışması’nda 12. oldu.
ZKÜ adına yarışan olan, Zonguldak Fen Lisesi, yarışmaya katılan ilk lise olma unvanını da kazandı. Okulun Fizik Öğretmeni, Yemen Yıldırım rehberliğindeki Hidrofen Takımı’nın pilotluğunu ise, okulun Lise 4. sınıf öğrencisi Esra Kara yaptı. Zonguldak Valiliği önünde aracı tanıtan okul yönetimi, ardından Milli Eğitim Müdür Vekili Recep Demirtaş’ı ziyaret etti. Araç hakkında bilgiler veren Fizik Öğretmeni Yemen Yıldırım, “Biraz meşakkatli oldu. Öğrencilere imkan verildiği zaman her şey yapılıyor. 15 öğrenci ile bu yola çıktık. En son 4 öğrenci ile aracı tamamladık. Aracın maliyeti 30 bin lira civarında oldu. Bu araç hidrojen enerjisini elektrik enerjisine çeviriyor. Amacımız ileride kendimizi biraz daha geliştirip yarışmalara katılmaktır” dedi.
Zonguldak Fen Lisesi Müdürü Türkan Yücesan da, proje üzerine harekete geçtiklerini vurgularken, Türkiye’de ilk kez bir lisenin hidrojenle çalışan araç yaptığını sözlerine ekledi. Heyet ardından Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili Recep Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Demirtaş, “Gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Türk Genci, eline imkan düştüğü zaman neler yapabileceğini gösteriyor. Size destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.