Gıda ile temas eden işletmelerin bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenlerinin hijyen eğitimi alma zorunluluğu getirildi, Ereğli’de eğitimi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü veriyor.

 

Karadeniz Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hijyen eğitimi kursu verildiği bildirildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, gıda ve insan sağlığı odaklı faaliyet gösterenlere ilişkin kanun kapsamında belirtilen işyerlerinde çalışan işyeri sahibi ve işçilerin hijyen eğitimi almaları zorunlu hale gelmesinin ardından Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitim verilmeye başlandığını açıkladı.
Çay, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “İşyeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur. Bu kapsamda Ereğli’de hijyen eğitimi kurslarımız başlamıştır. Toplam 8 saat süren kursları tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecektir. Yönetmeliklere göre gıda ile temas eden işletmelerin yanlarında çalıştırdıkları elemanlarına iş hijyen eğitimlerini aldırması ve belgelendirmesi mecburi olup aksi taktirde para cezası işyeri kapatma gibi ağır yaptırımlarla karşı karşıya gelmeleri söz konusu olacaktır”