Delihakkı mevkisine kurulmaya başlanan hayvan pazarına özellikle Doğu Anadolu bölgesinden çok sayıda hayvan getiriliyor. Hayvan satıcısı Orhan Demir, Kars’dan getirdiği ve her birinin yaklaşık 1 ton ağırlığı bulunan hayvanların bölgeye gelen en ağır hayvanlar olduğunu söyledi.

 

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak bu yıl çok daha sağlıklı bir ortam oluşturulduğunu belirterek, “Gelen her hayvanın sağlık kontrolleri yapılıyor, satıcı ve alıcıyı huzurlu bir ortamda buluşturuyoruz” sözleri ile konuşurken bu yıl da kurbanlık yakalama timi oluşturulduğunu hatırlattı.

 

Kdz. Ereğli’ye bağlı Delihakkı mevkisine her yıl olduğu gibi bu yıl da hayvan pazarı kuruluyor. Kurban Bayramı nedeniyle kurulan hayvan pazarına Doğu Anadolu Bölgesinden çok sayıda hayvan getirilmeye başlandı. Delihakkı mevkisindeki hayvan pazarına ilk tezgahını kuranlardan olan Orhan Demir (45), Kars ilinden getirdiği 32 hayvanın tamamını bu bayram öncesi satmayı planladığını söyledi. Özellikle ağırlıkları bir tona ulaşan 2 boğanın bu bölgeye gelen en ağır hayvanlar olduğunu iddia eden Demir, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

FİYATI 12 BİN TL

“Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarına hayvanlar gelmeye çadırlar kurulmaya başlandı. Ben Doğu Anadolu bölgesinden toplam 32 hayvan getirdik, inşallah bu bayram öncesi 32 hayvanın tamamını da satmayı planlıyorum. Özellikle belirtmek istediğim Kars’dan getirdiğim 2 boğa var bunlardan her birinin ağırlığı bir ton. Uzun yıllar bu bölgede hayvancılık yapıyorum ve bu bölgeye gelen en büyük boğa diyebilirim. Yaklaşık fiyatı ise 12 bin TL civarında. Yani bir araba parası”

 

SAĞLIKLI BİR ORTAM OLUŞTURULUYOR

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak da, kurban pazarının bulunduğu alanda iyileştirme çalışmaları yapıldığını, satıcılarının ve alıcıların rahat, sağlıklı bir ortamda alışverişini yapabileceğini söyledi. Budak, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında şu bilgileri verdi: 
“Ereğli Belediyesi olarak bu sene hayvan pazarının bulunduğu alanda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Yeni 6 tuvalet ve 2 duş yeri konuldu, elektrik sistemlerinin tamamen elden geçirildi, özellikle kurban kesiminde yoğunluk yaşanan alanlarda genişletme çalışması yapıldı. Ereğli Belediye Başkan Yardımcımız Nezih Anıl konu ile yakından ilgileniyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak gelen hayvanların sağlık kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Kurban Bayramı süresine kadar 3 veteriner ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu sene çok daha rahat bir ortamda çalışma yapılacağını umut ediyoruz ve yine vatandaşlarımız yaşayabilecekleri herhangi bir sorunda Ereğli Belediyesi’ne bilgi vermesini istiyoruz”

 

KURBAN YAKALAMA TİMİ KURULDU
Veteriner İşleri Müdürü Budak ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan kurbanlık yakalama timinin de kaçan kurbanlıkları uygun ekipman ve sakinleştirici ilaçlarla kontrol altına alacağını ve bu hizmetin de ücretsiz olduğu kaydedildi.