Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulu yapıldı. Şinasi Bey salonunda  toplanan genel kurulda Divan Başkanlığına Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün getirildi.

Çalışma raporu, denetim kurulu raporu ile tahmini bütçeleri Bilgi Muhasebe bürosundan Lale Deniz okudu.  Personel giderlerinin 77,5 bin TL, yönetim kurulu huzur hakkının 93 bin TL, denetim kurulu huzur hakkının 6 bin TL, SSK işçi primlerinin 38,4 bin TL, avukat icra 101 bin TL, yardım ve bağışların 15 bin TL, vergi resim ve harçların 58,8 bin TL vs ile toplam 462 bin TL olarak gerçekleştiği açıklandı. Kullanılan banka kredisinin bulunmadığı, belediye, vergi dairesi, SSK, piyasa, yüklenici ve personele borcun bulunmadığının ifade edildiği kongrede, toplam aktif  ortak sayısının 918 olduğu belirtildi.

Çeşitli nedenlerle 818 ortağın ilişkisinin kesildiği ve 1 kişinin de vefat ettiğinin kaydedildiği kongrede, 2013 yılı tahmini bütçenin de 794 bin TL olarak gerçekleşeceği açıklandı. Bu tahmini bütçeye göre; bahkan tahsisatı 39 bin TL, Murahhas Üye tahsisatı 24 bin TL, başkan vekili tahsisatı 18 bin TL, yönetim kurulu huzur hakkı 12 bin TL, Denetim Kurulu huzur hakkı 12 bin TL, personel ücreti 80 bin TL, personel ikramiyesi 12 bin TL,  SSK primleri 50 bin TL, vergi resim ve harçlar 70 bin TL, avukat ücretleri 142 bin TL, yardım ve bağışlar 12 bin TL, vs.

Daha sonra yapılan seçimlerde Mehmet Azman, Nihat Öztürk ile Hikmet Tezel üst kurula,

Hikmet Tezel, Hüseyin Çınar, Nihat Öztürk, Aydın Karadağ ve Kemal Özer yönetim kuruluna,

Yücel Oktay ile Kamil İşgören de denetim kurulu üyeliklerine seçildiler.

Seçimlerde, bir grup liste çıkardı ise de açık oylama sonucunda 15 kadar oy alarak başarılı olamadı.

Seçim sonrasında bir teşekkür konuşması yapan eski Başkan Mehmet Azman, faizlerin yüzde 69'lardan yüzde 5'lere düşmesine katkı veren tüm milletvekillerine özellikle teşekkür ettiğini ifade ederken 'Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan beyin kardeşi vefat ettiği için kongreye katılamadı. Kendisine başsağlığı diliyoruz' dedi.