Soruşturmada; 37 Adli personel, 16 askeri personel, 50 si Emniyet personeli olmak üzere toplam 180 kişi tutuklandı.

 

 

 Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü OHAL Bürosu’nun FETÖ soruşturmasıyla ilgili yürüttüğü çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

En çok görevden uzaklaştırma  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yaşandı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ise üçüncü sırada yer aldığının belirtildiği açıklamada,  “Ülkemizdeki Anayasal Düzeni cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya yönelik hain darbe teşebbüsünün ardından, ilimizde kolluk kuvvetlerimizce yürütülen çalışmalar bir önceki basın açıklamasında kamuoyuna duyurulmuştu.” Vurgusu yapıldı.

 

Devam eden süreç ile ilgili  bugüne kadar çalışmalar şöyle bildirildi:


ÖRGÜTSEL YAPI DEŞİFRE EDİLDİ

37 Adli personel, 16 askeri personel, 50 si Emniyet personeli olmak üzere toplam 180 kişi tutuklanmıştır.

Yine ilimizde yürütülen çalışmalar sonucunda;

FETÖ/ PDY örgütünün İlimiz ve çevre illerdeki emniyet yapılanması tamamen çökertilmiş, Emniyet İl İmamı, Çevre İl Emniyet İmamları, (Polis Memuru, Komiser Sınıfı, Emniyet Müdürleri Sorumlu İmamları dâhil) ile Bölge İmamı da yakalanmış, tüm örgütsel yapı deşifre edilmiştir.

Bu kapsamda; 17 Emniyet Müdürü (15’i tutuklu), 3 Emniyet Amiri (tutuklu),  22 Komiser sınıfı (14’ü tutuklu), 21 Polis Memuru (18’i tutuklu) olmak üzere 63 Emniyet hizmetleri personeli hakkında adli işlem başlatılmıştır.


EREĞLİ’DE HİMMET PARALARINA EL KONULDU

Emniyet içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında önemli bilgilere ulaşılmış olup, detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır.

Ayrıca; Kdz. Ereğli İlçemizde yürütülen çalışmalar sonucunda ise örgüt faillerinin yanı sıra himmet adı altında toplanan ve yurt dışına çıkartılma hazırlığı içerisinde olan FETÖ / PDY örgütüne ait bir kasa içerisinde;

200.000 Amerikan Doları,

60 Adet çeşitli evsafta altın bilezik,

Bol miktarda ziynet eşyası ele geçirilmiştir.