Çaycuma Nebioğulu Beldesi'nde hiperaktif çocuklara yönelik eğitim semineri düzenleyen Uzman Psikolog Özkan Şenol, 13 yıl içerisinde 62 ilde 2 bin 346 seminer verdiğini ifade etti. Şenol, hiperaktif ve şımarık çocukların karışıtrılmamasını istedi.
Ekonomik ve Sosyal Gelişim Derneği tarafından düzenlenen seminere Uzman Psikolog Özkan Şenol konuşmacı olarak katıldı. Merkez Cami'de bulunan konferans salonunda, hiperaktif çocuklara yönelik velilere düzenlenen seminere Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz ve vatandaşlar dinledi. Psikolog Şenol, hiperaktif çocuk sahibi aileleri yönelik 13 yılda 62 ilde 2 bin 346 seminere katıldığını ifade etti. Şenol, “13 yıldır bu işi yapıyorum ve 62 il dolaştım. Bu seminerle birlikte 2346 seminer verdim. Bu kadar senedir konuşuyorum, anlatıyorum ve koşturuyorum. 62 ildeki herkese anlatmışımdır. Anlatmamın sebebi ise 'iyi ve güzel bir evlat yetiştirebilmenizdir" dedi.
Hiperaktif ve şımarık çocukların karıştırılmaması gerektiğini belirten Şenol, hiperaktif çocuklarla ilgili ciddi araştırmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi. Şımarık çocuğun tedavisinin ilaçla olmadığını vurgulayan  Hiperaktif çocuklarla ilgili bir araştırma yaptık. Neden yapıyoruz biliyor musunuz? Hiperaktif dediğimiz çocukların yarıdan yakını Hiperaktif değildir şımarıktır. Oturmasını, kalkmasını, konuşmasını, susmasını ve durmasını bilmiyor. Şımarık çocuğun tedavisi ilaçla olmuyor” dedi. 
Seminer yaklaşık 2 saat sürdüğü kaydedildi.