Filyos beldesinde, bir saat içinde 3 evi soyan hırsızı havlayan köpek yakalattırdı. 39 yaşındaki K.Ç., önce Altan İlker'in evine girdi. Eve balkondan girdiği belirtilen K.Ç., sokakta havlayan köpek nedeniyle kısa süre sonra balkondan atlayarak kaçmaya başladı. O sırada camiden çıkan İsmail Aydın, havlayan köpeğin baktığı yönde kaçan K.Ç.'yi gördü. Hırsızlık olduğunu tahmin eden Aydın, Hisarönü Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek gördüklerini anlattı.
Bu arada Fatma Akkurt ve Muhittin Kılıç'ın da evine giren K.Ç., 1 saat içerisinde girdiği 3 evden toplam bin TL değerinde altın ve parayı aldı. İhbar üzerine hırsızı yakalamak üzere çalışma başlatan jandarma ekipleri, K.Ç.'yi Kemal Haytan'ın evine girmek isterken yakaladı.
K.Ç.'yi balkonda görerek jandarmaya ihbar eden İsmail Aydın, gördüklerini şöyle anlattı: "Akşam saatlerinde camiden çıktığımda ara sokakta köpek sesini duydum. Köpeğin havladığı yere baktığımda balkondan bir şahsın atladığını gördüm. Balkona baktım, balkon kapısının açık olduğunu gördüm. Karakola gittim. Hırsızlık olduğunu düşündüm ve ihbar ettim. Eve ekipler geldiğinde hırsızlık olayı tespit edildi."
Evi soyulanlardan Muhittin Kılıç, 2 çeyrek altının alındığını belirterek şunları söyledi: "Hırsız eve pencereden girmiş. Bize olayı jandarma haber verdi. Hırsız ben evde yokken saat 19.00 sıralarında içeri girmiş. Eve girdiğimde dağınıklık falan görmedim. Evimden iki ufak altın almış. Gardolabın içerisini de karıştırmış ama alacak bir şey olmadığını görünce fazla dokunmamış."
Jandarma ekiplerince yakalanan K.Ç.'nin çaldığı altın ve paralar ele geçirildi. Para ve altınlara el koyan jandarma ekipleri, K.Ç.'yi ise, sorgusunun ardından Çaycuma Adliyesi'ne sevk etti. K.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma M Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Öte yandan el konulan altın ve paralar sahiplerine teslim edildi.