Kdz.Ereğli'de aynı binaya ikinci kez girmek için bekleyen hırsız, mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine polis tarafından yakalandı.
Ersöz Apartmanı önüne, 28 Kasım'da özel araçla gelen 3 kişi, Nihal Cevat Teber çiftinin evine girmek istemişti. Şahıslar mahalle halkının kendilerini fark etmeleri üzerine kaçarak olay yerinden uzaklaşmıştı.
Olay yerine gelen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili araştırma yapmış ve Ersöz Apartmanı'nın karşısında bulunan Cumhuriyet Apartmanı'ndaki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye almıştı.
Olayın üstünden geçen 10 günlük süre ardından Ersöz Apartmanı sakinleri yine şüpheli hareketleri olan bir kişinin apartmanın arka tarafına dolaştığını görünce hemen polise haber verdi. Kısa sürede gelen ekipler, apartman sakinlerinin ihbar ettiği kişiyi yakaladı.
Şüpheli kişiyi ekip arabası ile Emniyet Müdürlüğü'ne götüren ekipler, yapılan sorgulamada yakaladıkları kişinin Nihal Cevat Teber çiftinin evine girmek isteyen kişi olduğunu belirledi.
Yakalanan ve karakola götürülen, evli ve bir çocuk babası Y.Y., sorgusunda Ersöz Apartmanı dahil 6 ayrı hırsızlık olayını kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Y.Y., Asayiş Büro Amirliği'nde alınan ifade sonrasında tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edildi.
Polis, ilk kez hırsızlık girişiminde bulunulan ve apartmana Y.Y. ile girmek isteyen suç ortaklarını aramaya devam ediyor.