CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Valilik binasında yer alan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin kaldırılmasına sert tepki gösterdi. CHP'li Demirtaş "Bu büyük bir ayıp ve saygısızlıktır. Derhal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi yerine yeniden asılmalıdır" dedi.

ZONGULDAK, CUMHURİYET'İN İLK ŞEHRİDİR!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş yaptığı açıklamada, Zonguldak'ın Cumhuriyet tarihindeki yerine dikkat çekti.

 "Zonguldak, Cumhuriyet'in ilk ilidir. Bu da kentimize Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği önemi ve değeri göstermektedir. Her Zonguldaklı da bunun önemini bilir" ifadesini kullandı. Ünal Demirtaş, Valilik binasındaki Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"nin tadilat nedeniyle kaldırıldığını hatırlattı. "Ancak onarım tamamlandı hala yerine konulmadı, bunu basit bir hata ya da ihmal olarak göremeyiz çünkü bunun önceliği var" dedi.

CHP'li Demirtaş, Büyük Önder Atatürk'ün bu hitabe ile gençliğe olan inanç ve umudunu aktardığını, hitabenin her cümlesinin ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,

"Yetkilileri göreve davet ediyorum. Onlara bu makamlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde oturduklarını da hatırlatıyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde tüm Zonguldaklılar 'Gençliğe Hitabe'yi Valilik binasında görmek istiyor" dedi.