Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) Başkanı Bahri Küpeli, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve "Dengelenme, Değişim ve Disiplin" sloganıyla hazırlanan 2019-2021 dönemini içeren Yeni Ekonomi Programı (YEP)’i değerlendirirken, Programın, ekonomide uzun vadeli hedefler ve uzun vadeli istikrarda zayıf kalmaması gerektiğini ifade etti.

 Küpeli, Yeni Ekonomik Programın aslında bölgesel programlara da üretim amaçlı olarak destek vermesi gerektiğini kaydetti.  

Türkiye güçlenecekse, üretimi güçlendirecek, finansal piyasaları rahatlatacak ve ihracatı artıracak bölgesel kalkınma stratejileri belirlenmeli diyen Küpeli, “YEP’ in aynı zamanda yerel hedefleri de öncelemesi gerektiğini söyledi.

Enflasyon, işsizlik, cari açık gibi temel göstergelere ilişkin hedefleri olumlu karşıladıklarını söyleyen Küpeli, “YEP’ in bölgesel üretim yapan sektörlerin büyümesine de katkı sunması birincil amaç olmalıdır” dedi.

Bölgesel üretim odaklı büyüme hedefi ve katma değeri yüksek üretim amaçlayan YEP ve diğer ekonomik programların, ülkenin ekonomik geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan BAKZİFED Başkanı Küpeli, Türkiye ekonomisi dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme hedefi ile geleceği yakalamada başarılı olabileceğini kaydetti. Küpeli, 2023 hedeflerini somut uygulanabilir dengeli bir ekonomik programla sürdürmenin yanında, enflasyonla da hızlı adımlarla hareket edildiğinde başa çıkılabileceğini belirtti.

Ekonomik tedbirlerin topyekûn yönetenler ve toplumla beraber uygulandığında, mali disiplin, kayıt dışılık, vergi politikaları yönündeki kararlar, adaletli uygulandığında başarılı olabileceğini söyleyen Başkan Küpeli, Ekonomik hedefe ulaşmada sistem istikrarının önemli olduğunun bilinci hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

 Türk İş Dünyasının, Batı Karadeniz Bölgesindeki Yeni Sivil Toplum Temsilcisi BAKZİFED olarak diyoruz ki; YEP’ in hedeflerinin tutturulabilmesi için başarıyla takip edilmesi gerekmektedir. BAKZİFED’ in programa başından beri destek verdiğini ifade eden Başkan Küpeli, uygulanacak sıkı ekonomik tedbirlerle Türkiye ekonomisinin bu arbededen çıkacağını söyledi.