Alaplı Doğakent, Akkent Yapı Kooperatif sitelerinde yaşayan halk, sahipsiz kaldıklarını, hizmet alamadıklarını belirttiler.

Hizmet alamayan site sakinleri, Telekom tarafından yapılan çalışma sonrasında yolların bozulduğunu, ancak bu çalışmaların ardından hiçbir düzeltme çalışmasının yapılmadığını ifade ettiler. Alaplı'da 1999 yılında yerleşime açılan Doğakent, Akkent Yapı Kooperatif Sitesi'nde yaşayan halk, Telekom'un kabloları yer altına alma çalışmaları sonrasında bozulan yolları bir türlü yaptıramadı. Yapılan müracaatların da sonuçsuz kaldığını kaydeden site halkı, Telekom'a müracaat edildiğini, yapılan müracaatta ise Telekom yetkilileri tarafından yol tamir parasının belediyeye verildiği cevabını aldı. Bu cevap üzerine belediyeye giden site sakinleri, defalarca konuyla ilgili dilekçe verdiklerini, karşılığında ise hiçbir gelişme yaşanmadığını iddia ettiler.
Yörede 5 sene önce yapılan çalışmalar sonrası yolların bozulduğunu anlatan site sakinlerinden Hüseyin Hacıalioğlu, "Telekom'a müracaat ettik. Bize verilen cevapta 'Biz burayı kazdık. Fakat belediyeye yapım parasını ödedik. Buranın düzenleme işini Alaplı Belediyesi yapacak' diye cevap verildi. Defalarca belediyeye gitmemize rağmen sorunumuza çözüm bulunmadı. Yolların halini görüyorsunuz, çok kötü." dedi.
Site sakinlerinden Temel Özdemir ise "Buradan bir daire aldık ama aldığımıza pişman oldum. Evimin önüne yaptıkları beton yoldan 20 cm yukarıda. Arabamızın altını bir kaç defa bu tümseğe vurdum. Sorunumuz bir an önce çözülsün. Burası belediye mi köy mü belli değil." diye konuştu.
Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise kendilerine gelen halkın yaşadığı siteyi gördüğünü ve en kısa zamanda bu bölgede çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Çimenoğlu, açıklamasında, "Doğakent-Akkent Sitesi, Alaplı Belediyesi mücavir alanı içindedir. Kılçak Köyü Muhtarlığı'na bağlıdır. Ben durumu bizzat gittim yerinde gördüm. Yolları çok bozuk. Biz yeni sitelerde asfalt çalışmalarını bitirdikten sonra Karşıyaka Mahallesi'ne geçeceğiz. Doğakent Sitesi'nin parke düzenlemesini yeniden yapacağız." şeklinde konuştu.