Ereğli muhtarlar Derneği hizmet binası ve Lokali düzenlenen tören ile açıldı.

Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, AK Parti ve CHP ilçe başkanları, daire müdürleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda muhtar Ereğli Belediyesi tarafından tahsis edilen hizmet ve lokal binası açılışına katıldı.                    

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür etti.




Kılıç, "Bin 500 metre kare kapalı alana sahip bir mekanda hizmet vereceğiz. Muhtarlarımız vatandaşa kaliteli ortamda sağlıklı bir şekilde hizmet verecek. Burası Türkiye de ilk ve tek" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Göreve geldiğimizden beri eserler koymaya başladık.  Kalıcı izlerimizden biri gazilerimize yer tahsis ettik, Kızılay’a yer tahsis ettik, Muhtarlarımıza da güzel bir yer kazandırdık, söz verdik yerine getirdik. Burası bir okul. Sadece muhtarların buluştuğu yer değil burası. Burayı ziyaret edip Muhtarlarımızın derdini dinleyeceğiz. Birlik ve beraberliğin kardeşliğin artarak devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yeni hizmet binası ve lokalin hayırlı olmasını temenni ederek, "Cumhurbaşkanımız Muhtarlarımızı çok seviyor. Muhtarlarımızı ağırlıyor müjdeler veriyor. Biz kentte ne var ise köyde de olması için çalışıyoruz. Bu doğrultuda önemli aşamalar kaydediyoruz. Göreve geldiğimizde muhtarlar 97 lira alıyorlardı, 1.406 net liraya çıkardık. Primi ödeyemiyoruz dediler 4B sigortalıya çevirdik.  Özlük haklarını iyileştirdik. Her şeyi yaptık mı Hayır, hepsini daha iyi yapacağız" dedi.