Muhtarlar Derneğinin uzun zamandan beri toplanmaması tepkilere neden olurken, ilçedeki muhtarlar Başkan Rahmi Yapar'ı göreve davet ettiler.

Alaplı Muhtarlar Derneğinin uzun zamandan beri toplanmaması tepkilere neden olurken, İlçedeki Muhtarlar daha önce tüm muhtarları dernek çatısı altında toplanmaya çağıran Başkan Rahmi Yapar'ı göreve çağırdıklarını belirttiler.
İlçede 27 Eylül 2009 tarihinde yapılan Genel Kurulla yeni yönetimini belirleyen Alaplı Muhtarlar Derneği seçimin üzerinden aylar geçmesine rağmen toplanmaması tepkilere neden oldu. Derneğin toplanmamasına bir anlam veremediklerini belirten Muhtarlar, "Alaplı Muhtarlar Derneğinde İlçe Kaymakamı, İl Genel Meclis Üyeleri ve Muhtarlar ile birilikte her ay mutat olarak köylerdeki yapılan çalışmalar, sorunlar ve beklentilerin dile getirildiği toplantıları yanı sıra her hafta Dernek yönetimi ile muhtarlar arasında toplantılar yapılırdı. Yeni Yönetimin göreve gelmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen bir türlü toplantı yapılmamasına bir anlam veremiyoruz. Göreve gelir gelmez muhtarları dernek çatısı altında toplanmaya çağıran Dernek Başkanı Rahmi Yapar'ı toplantıları en kısa zamanda yapması için göreve çağırıyoruz. Halkımızın bizden hizmet beklediği gibi bizlerde derneğimizden destek bekliyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.