"Kdz.Ereğli Kaymakamlığı tarafından vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla ayda bir düzenlenen güvenlik toplantılarına devam edildi. İlçedeki genel güvenlik konusunda yürütülecek hizmetler, alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmaların yanı sıra vatandaş ve esnafları ilgilendiren konularla ilgili de konuların görüşüldüğü toplantı; geçen ay alınan şikayet ve önerilerin değerlendirilmesi ile başladı.

 

MADENOĞLU UYARDI!

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, konuşmasında; önceki toplantılarda dile getirilen konular hakkında muhataplar tarafından gerekli çalışmalar yapılmıyorsa, toplantıların boşuna yapılmış olacağı uyarısında bulundu ve “devlet hizmeti dediğin şey ciddiyet ister. Ciddiyette nedir; verdiğin sözü tutacaksın, aldığın emri yerine getireceksin, verdiğin emri takip edeceksin. Bu iş böyle olur. Herkes için geçerli bu. Eğer verdiğimiz emri takip etmezsek, aldığımız emri uygulamazsak o zaman devletçilik oynuyoruz demektir biz. Devlet hizmeti ciddiyet ister. Bu seçilmişler için de böyledir, atanmışlar için de böyledir.”dedi.

Öte yandan toplantıda; geçen ay görüşülen ve bu toplantıda değerlendirmesi yapılan konuların bazıları ise şöyle:

 

SEYYAR SATICILARA UYGULANAN DENETİM

Bir mahalle muhtarının seyyar satıcılarla ilgili belediyenin daha fazla denetim yapılmasını istemesi hususuna Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alpetekin Durusun, “biz gerekli denetimleri zaten genelde yapıyoruz. Fakat bu işgaliye ücreti ile alakalı kanun derki; geçici olarak işgal edilen zamanlarda işgaliye ücreti ödenir. Bu uygulamayı zaten biz yaz dönemlerinde sahil tarafında yapıyoruz. Fakat işgal olayında bir süreklilik arz etmediği için devamlı işgaliye ücreti alınmıyor. Ama geçici dönemlerde metrekaresi 2 buçuk liradan işgaliye ücreti adı altında alınıyor. Fakat süreklilik arz etmiyor. İşgal üzerinde de gerekli zabıta denetimlerimiz devamlı yapılmaktadır. Belediye encümen kararına göre bu konuda ceza yiyenler de oldu. Haftada her gün 11-12 araca kaldırım işgalinden dolayı ceza yazılıyor.”cevabını verdi.

 

AĞIR TONAJLI ARABALARIN YOLLARA ZARAR VERMESİ

Bir önceki toplantıda şikayet olarak gelen ‘aşırı tonajlı arabaların yollara zarar verdiği ve bu konudaki denetimlerin sıklaştırılması gerektiği’ hususunda İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Jandarma Çavuş Özay Uslurak, “bu konu bize yazılı olarak da iletildi biz de trafik timlerimiz vasıtasıyla kontrollerimizi arttırdık. Denetimlerimiz devam ediyor. Bu konuda iki araca da işlem yaptık.”şeklinde cevap verdi.

 

SEYYAR KANTAR TALEBİ

Bir Oda Başkanının ‘eskiden beri kantar yapılmasını istiyoruz bir türlü olmuyor, seyyar kantar da kurulabilir’ şikayetine cevap veren İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, “konuyla ilgili olarak Jandarma ile ortak komisyon doğrultusunda seyyar veya sabit kantarın kurulması için daha önce de Bolu Ulaştırma ve Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğüne yazı yazıldı. Sayın Valimizde üzerinde duruyor konunun, inşallah karayollarından bir yer tahsis edilip 24 saat esası üzerinden bir kantar kurulacak.”diye konuştu.

Toplantı geçen ay gelen şikayetlerin değerlendirilmesinin ardından yeni talep ve şikayetlerin alınması ile devam etti.