CHP Zonguldak Milletvekili ve MYK üyesi Ali Koçal ile Milletvekili Ali İhsan Köktürk Beycuma Beldesine giderek esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinlediler.

 

Milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Osman Yayla, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, İl ve Merkez ilçe yöneticileriyle birlikte Beycuma esnafını ziyaret ettiler.

Esnafların birçoğunun siftah bile yapmadığını öğrenen Milletvekilleri bu Zonguldak bölgesinde ekonominin çok kötü bir durumda olduğunu söylediler.

Beycuma Pazaryerine de geçen CHP Milletvekilleri Pazar esnafının da sorunlarının büyük olduğunu gözlemlediler.

Zonguldak ekonomisinin kötü bir duruma gelmesinin tek sorumlusunun AKP’nin olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Ali Koçal, 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan referandumda vatandaşların ‘Hayır’ oylarıyla AKP yönetimine kırmızı kart göstererek, sandıkta cezalandırmaları gerektiğini vurguladı.

CHP Zonguldak Milletvekili ve MYK üyesi Ali Koçal, referandum süreci içerisinde Zonguldak bölgesini adım adım gezerek referandumda ‘Neye Hayır’ denilmesi gerektiğini vatandaşlara anlattıklarını belirterek, “Bugün Beycuma’ya geldik, Beycuma’daki yurttaşlarımızla buluştuk ve bu fotoğraf iyi bir fotoğraf değil. İnsanlar iyice fakirleşmiş, esnaf perişan durumda, köylü pazara getirdiği ürünü satamıyor. Dolayısıyla, Zonguldak’ta Türkiye’de olduğu gibi ekonomi batmış vaziyette. Zonguldak’ı bu duruma getirenlerin günahı büyüktür. Bu bölgenin insanı bu durumu hak etmemiştir. Daha güzel şeyleri hak etmiştir bu bölgenin insanı. Zonguldak’ı ve Beycuma’yı bu noktaya taşıyanlar sorumludurlar, onlar sorumluluklarını yerine getirmemişlerdir. Bu bölge AKP’ye 3 milletvekili vermiştir, onun karşılığında bir hizmet alamamıştır vebali bu 3 milletvekilinindir, vatandaşlarımız referandumda bunu iyi değerlendirmeli. 12 Eylül’deki Anayasa Değişikliği’nde Hayır oyu kullanmalıdır. Hayır oyu aynı zamanda bu bölgeye hizmet getirmeyenlere bir tepki olacaktır, onlara bir kırmızı kart gösterilme şeklinde bir uyarılma noktasında bir davranış olacaktır. Dolayısıyla yurttaşlarımızı referandumda Hayır oyu kullanmaya davet ediyorum. Zonguldak’ın bu durumu çok kötü bir durum. Zonguldak’ı, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu illeriyle bile karşılaştırmak mümkün değil. Bunu başka illere gidenler çok iyi biliyorlar. Zonguldak’a hizmet vermeyenler mutlaka sandıkta cezalandırılmalıdır.” dedi.

Beycuma beldesinde esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, beldede yoğun olan emekli vatandaşların da sorunlarını dinlediler ve intibak yasasının CHP iktidarında mutlaka çıkarılacağını söylediler.