Ereğli’ye bağlı Aydınlar Köyünde, hizmet devlet-millet işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Muhtar seçildikten sonra kanser hastalığına yakalanan köy muhtarı Muhammet Kocaman, hizmetlerin peş peşe gelmesi ve halkın hayır duası ile yeniden sağlığına kavuştuğunu söyledi.

 

2011 Yılı seçimlerinde Aydınlar Köyü muhtarlığına seçilen evli ve 3 çocuk babası Muhammet Kocaman, köyünde örnek bir devlet-millet işbirliği sergiliyor. Bin 200 nüfuslu Merkez, Örencik ve Kocabelen mahallelerinden oluşan köyüne bir çok hizmet kazandıran Muhtar Muhammet Kocaman, son olarak devletin verdiği kilit parkeleri, köylüsünün işçiliğiyle Kocabelen İlköğretim Okulunun bahçesine döşüyor.

 

“KÖPRÜYÜ YAPTIK”
Muhtar Kocaman, iki mahallenin arasından geçen ve karşıdan karşıya geçen bazı köylülerinin düşerek yaşamını yitirdiği derenin üzerine de birde 24 bin TL’ye mal olan bir köprü yaptırdı. Kocaman, “Devletimizden Allah razı olsun. Çimentosunu devletimiz verdi, bizde milletimizle el ele bu köprüyü yaptık” dedi.

 

700 FİDAN DİKİLDİ
Köyüne köy konağı kazandıran, köy mezarlığında 700 fidan dikip etrafını taş duvarlarla çeviren Kocaman, köy içerisinde asfaltsız yollara da kilit parke yardımı aldı. Azalar Şerafettin Akkaya, Nazım Onan ve Taner Uzunla birlikte, köylülerle el ele vererek eksik kalan hizmetleri de tamamlamak için gece gündüz çalışan Muhtar Kocaman, köyüne hizmet getirebilmek için muhtar seçilmesinin ardından sağlığını da kaybettiğini hatırlattı.

 

“HİZMET İÇİN ÇALIŞTIM”
Muhtar seçildikten sonra yaşadığı stres nedeniyle damak kanserine yakalandığını belirten Muhammet Kocaman Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Muhtar olduktan sonra hizmet için 3 mahallemizde de hizmet atağına girdik. Okulda, camide, yolda, durak bekleme yerlerinde ve mahalle arasındaki geçişlerdeki sıkıntıları biranda çözmek isteyince strese girdim, zayıfladım. Zayıfladıktan sonra hastaneye gittim bana damak kanseri teşhisi koydular. Yaklaşık 2 yıl boyunca Ankara’da Onkoloji Hastanesinde tedavi gördüm. Bir yandan tedavi görürken diğer yandan ise köyüme hizmet gelebilmesi için çalıştım. Milletimin duası, Allah’ın izniyle bu kanseri yendim. Hem hastalığımı yendim, hem de köyüme, halkımızla elbirliğiyle hizmet ettik. Özellikle Milletvekilimiz Ercan Candan’a, Ereğli İlçe Kaymakamımız İbrahim Çay’a ve İl Genel Meclis Üyelerimize, köylüm ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Kapılarına her gittiğimde beni geri çevirmediler. Yaşadığım hastalık da olsun, köyümüzün sorunlarında olsun hep yanımızda oldular. 
Bu millet, hizmet edeni unutmaz. Bize destek olan Ereğli’deki diğer belediye başkanlarımıza ve daire müdürlerimize de köylüm adına teşekkür ediyorum.”