Kandilli Belediyesi'nde 16 personelin Kdz.Ereğli ve Kandilli'deki değişik kurumlara nakillerinin aldırmasının ardından personel sayısı 13'e düştü. Toplam 29 personel ile belde de hizmet etme hedefinde bulunan Kandilli'de emekliliğine az süre kalanlar ağırlıkta olmak üzere Kdz.Ereğli ve Kandilli'de değişik kurumlara geçiş yaptı. Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral'ın geçtiğimiz günlerde ayrılmak isteyen personelin isim listesini hazırlamasının ardından 16 ismin çalışacağı kurumlarda belirlendi. İşçiler Kdz.Ereğli İlçe Emniyet, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim, İlçe Tarım Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli kurumlarda işbaşı yapmaya da başladı.
Öte yandan gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan bazı belde sakinleri ise, belediyenin zaten hizmet noktasında hiçbir varlık gösteremediğini çöplerin dahi son 2-3 gündür toplanmadığını belirttiler.

VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR
Vatandaşlar, Göreve gelenler göreve geldiklerinde beldeye yapmayı hedefledikleri sözleri tutsunlar. 5 Yıl önceki Kandilli ile şuanki Kandilli arasında hiçbir değişiklik yok, bir çiçek bile ekilmedi beldeye. Kandilli'nin 5 yıl önceki havadan fotoğrafı çekilmiş olsaydı ve aynı fotoğraf bugün bir kez daha çekilseydi, inanıyoruz ki hiçbir değişiklik olmadığı görülürdü. Arada sadece küçük birkaç fark vardır veya yoktur. Beldeye kim çivi çakar bir hizmet yaparsa Allah razı olsun deriz ancak belde halkının hizmete, yeniliklere ihtiyacı var.
Bu vatandaş hizmet bekliyor, alt yapı sorunlarının çözülmesini bekliyor, çocukların rahatlıkla oynayabilecekleri oyun parklarının arttırılmasını bekliyor, köstebek yuvası gibi yollarda yolculuk etmek istemiyor sözleri ile konuştular.