CHP Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem 1. Sıra adayı Şerafettin Turpcu, önce Perşembe Spor'un düzenlediği sabah kahvaltısına ardından da Saltukova Beldesi'nde partililerle birlikte düğün ziyaretine katıldı.

Burada yaklaşan seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Turpcu şunları söyledi: "AKP`nin seçim beyannamesi ve yapmayı vaad ettiklerine baktığımızda aslında 13 yılda ne kadar çok şeyin yapılmadığının itirafı olduğunu görüyoruz. Vaadettiklerinin bir çogu 13 yıldır tek başına iktidarken yapılabilirdi ama yapmadılar. O yüzden bu seçimde hizmet yoksa oy da yok demelisiniz, kendi kendinizi cezalandırmayın.

Zonguldak bugün geldiğimiz noktada, hakettiği yeri bulamayan, potansiyelini değerlendiremeyen bir şehir haline dönüştürülmüştür. Biz biliyoruz ki yapılacak doğru hamlelerle ve yatırımlarla sahip olduğumuz potansiteli ortaya çıkarabilir, sadece kendi ilimiz değil, yakındaki iller için dahi umut kaynağı olabiliriz. Hal böyleyken, devletin diğer şehirlere yaptığı yatırımı ve hizmeti Zonguldak`a yapmamasını haklı gösterecek herhangi  gerekçe bulunmamaktadır. Zonguldak istihdam imkanlarından mahrum olduğu için sürekli göç vermektedir, bu aslında Zonguldak`ın geleceğinin çalınmasıdır. Geçen seçimden bu yana bile bir çok gencimizin iş bulmak için diğer şehirlere göç ettiğini biliyoruz. Zonguldaklılardan oy istediler aldılar ama 13 yıldır yeterli hizmet ve yatırımı yapmadılar. Çünkü Zonguldak'ı önemsemiyorlar. Zonguldak`ı buna layık görmeyen anlayışı 1 Kasım`da hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum.

Sorunları biliyoruz, çözümleri de biliyoruz, bu nedenle CHP iktidari için sizlerden destek istiyoruz. Zonguldak`ın daha fazla vakit kaybetmeden ilerlemesi için gerekli yatırım ve projeleri hayata geçirebilecek tek parti CHP`dir.

Biz Türkiye için ve Zonguldak icin hedeflediğimiz çalışmaları ortaya koyup, sizden destek istiyoruz.  CHP iktidarinda, Cumhuriyetimizin, halkımızın ve ülkemizin özgürlük ve haklarını geliştirme mücadelemizi sürdüreceğimiz gibi ezilen örgütsüz insanlarımızın, dar gelirlimizin, madencimizin, köylümüzün,  esnafımızın,  işçi ve memurumuzun gözü, kulağı, dili ve vicdanı olmaya devam edeceğimizden kimse kuşku duymasın. "

CHP Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem 1. Sıra adayı Şerafettin Turpcu, buradaki programının ardından, Kdz. Ereğli`de Alevi Kültür Dernekleri tarafından düzenlenen 'Aşure Günü' etkinliğine katıldı.