Kdz. Ereğli?deki Anadolu Hastanesi SSK?ya hizmete devam edeceklerini bildirdi.

 

Anadolu Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yalçın Polat en son yapılan SGK kararlarla ilgili hastanenin görüşlerini bildirirken, SSK ile yaptığımız anlaşmaya devam etmeyi düşündüklerini ifade etti

Dr. Polat yazılı açıklamasında şu bilgiyi verdi:

?Hastanemiz 2007 yılı Temmuz ayından itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptığı sözleşme çerçevesinde kurum mensuplarına (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmet vermektedir. Bugün ve yarında hizmet vermeye devam edecektir.

01.10.2009 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yaparak hastalardan alınan ve daha önce 10 TL olan katılım payını özel hastaneler de 12 TL ve devlet hastanelerinde 5 TL olarak değiştirmiştir.  Ayrıca reçete yazılan hastalardan eczanede 3 TL ilave katılım payı alınmaktadır. Katılım payı sadece devlet adına alınan bir para olup, hastanemizle bir ilgisi yoktur. Vatandaştan alınan para hastanemiz aracılığı ile devlete verilmektedir.

Bu verilen karar vatandaşa çok ağır yük bindirmiştir. Bu yüzden özel hastaneler birliği olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptığımız sözleşmeleri yeniden gözden geçirme kararı aldık.

Şu an itibari ile Sosyal güvenlik kurumu mensuplarına hizmet vermeye devam ediyoruz ve devam etmeyi düşünüyoruz.?