Ereğli Engel Tanımayan Engelliler Derneği Başkanı Şaban Yavuz, 2012 Yılının Mart ayında kurulan derneğin önemli sosyal projeler gerçekleştirdiğini söyledi. 2013 Yılı için hedefini 40 tekerlekli sandalye olarak belirleyen Dernek, başlattıkları mavi kapak uygulamasına da destek istedi.

 

 

Hizmette engel tanımadılar

 

Kdz.Ereğli'de faaliyet gösteren Engel Tanımayan Engelliler Derneği Başkanı Şaban Yavuz, derneğin kuruluşundan bugüne kadar geçen 9 aylık süre içerisinde sosyal projelere imza attıklarını söyledi, 2012 yılının değerlendirmesini yaptı.

 

YARDIMDA BULUNDUK

Dernek Başkanı Şaban Yavuz, 2012 yılının Mart ayında kurulduklarını belirterek, 2012 Mayıs ayında Dünya Engelliler Haftası ve Anneler günü dolayısıyla Bolu, Abant ve Gölcük'e gezi düzenledik.  Haziran ayında resmi açılışımızı gerçekleştirdik. Bu açılışta 600 engelli ve ailelerine kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenledik. Ayrıca 160 engelli vatandaşımıza ayakkabı, 60 engelli hastaya da hasta bezi yardımından bulunduk.  Ramazan ayında 160 paket gıda yardımı, 150 çift ayakkabı 15 bin TL'lik giysi dağıtımı gerçekleştirdik. Kurban bayramında 60 çift ayakkabı, 20 bin TL'lik giyim yardımında bulunduk.

 

AKILLI SOYTARI OYUNU

3 Köy okulunda ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yaptık. 12 tekerlekli sandalye Milli Eğitim ve Kaymakamlığın katkılarıyla 4 akülü tekerlekli sandalye, 3 hastamızın tedavisi şu anda 3 ihtiyaç sahibi engelli öğrencimizin öğrenim ihtiyacını karşılamaktayız. Ayrıca Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Sanat Kurumunca Fikret Terzi'nin yazdığı Akıllı Soytarı adlı tiyatro oyunu ile engellilerimize neşeli bir yaşattık dedi.

 

PLASTİK KAPAK KAMPANYASI

Dernek olarak başlattıkları plastik kapak toplama kampanyasının devam ettiğini belirten Yavuz, Dernek olarak başlattığımız plastik kampanyamız büyük ilgi görüyoruz. BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi 2. sınıf öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ay içinde topladıkları 18 bin adet plastik kapakları derneğimize teslim ederek anlamlı ve örnek bir davranış gösterdiler. Kdz. Ereğli'de esnaflık yapan Yusuf Yazar arkadaşımız çevresinde ve işyerinde plastik kapak toplayarak bizlere teslim ediyorlar. Yusuf Yazar arkadaşımızda sağ olsun topladığı 150 bin adet plastik kapağı derneğimize gelerek teslim etti. Ayrıca ilçemizde faaliyet gösteren Rotary Kulübü tarafından düzenlenen plastik kapak kampanyasında toplanan 250 kilo kapak da derneğimize teslim edildi diye konuştu.

 

HEDEF 40 TEKERLEKLİ SANDALYE

İhtiyaç sahibi engellilere yönelik başlattıkları akülü tekerlekli sandalye kampanyasının devam ettiğini kaydeden Yavuz, Dernek olarak ihtiyaç sahibi engellilere yönelik akülü tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanyamız için çalışmalarımız sürüyor. Amacımız engelli vatandaşlarımıza 30'u akülü olmak üzere toplam 40 tekerlekli sandalye kazandırmaktır dedi.

2013 yılında yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Yavuz, dernek olarak her zaman engellilerin yanında olmaya ve engellilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi noktasında önemli projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.