Türk Ocağı Zonguldak Başkanı Erol Eşref yazılı açıklamasında 'Fransa Meclisi Ermeni Soykırımının yapılmadığını söyleyenlere karşı ceza uygulamasını getirecek yasa teklifini onaylamakla Türk ve Müslüman düşmanlığını, siyasal ve kültürel bağnazlığını bir kere daha göstermiş oldu' dedi.

Erol Eşref açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Fransa'nın, fikir ve düşünce özgürlüğünün, 1876'dan beri merkezi olduğunu söyleyenlere ve bilhassa içimizdeki Fransızlara, bu karar herhalde iyi bir ders olmuştur. Bu karar aslında zihin çarpıklığının, hastalıklı bir yapının, ırkçı eğilimin, psikolojik bozukluğun, inanç ve medeniyet bağnazlığının da bir göstergesidir.
Dünyayı yönetmeye heveslenen Fransa, Akdeniz'de Türkiye'yi kendisine engel gördüğünden, her fırsatta bize karşı düşmanca tavır sergilemekten geri durmamaktadır. Bu sözde, uyduruk ve tarihi gerçekliği olmayan Ermeni Soykırım iddialarını, Türkiye aleyhine kullanmaya çalışan Fransa, önce kendisi gözünü kırpmadan katlettiği yüzbinlerce Cezayir'linin, vicdani ve ahlaki değerleri hiçe sayarak, Tsui kabilesinden katledilen bir milyona varan Ruanda'lının ve bugün bile Kongo'da ve Fildişi Sahili'nde yaşayan insanlara uyguladığı sömürgecilik girişimlerinin hesabını vermelidir.
Türkiye, Fransız Meclisinden onay alarak geçirilen Ermeni Soykırım iddiaları ile ilgili bu yasayı vesile yapıp, kronikleşmiş Türk ve Müslüman düşmanlığına karşı gerekli cevabı mutlaka vermelidir. Yıllardan beri her yıl karşımıza temcit pilavı gibi çıkarılan Ermeni Soykırım iddialarıyla ilgili ne biliyorsanız hodri meydan diyerek, özgüvenimizle cevaplamanın zamanı çoktan gelmiştir.
İnsaf ve izan ölçülerini aşarak Afrika ülkelerine yaptıkları muameleyi, Türkiye'ye de yapmak isteyen Fransa ve onun gibi davranış gösteren batılı ülkelere, anlayacakları dilden konuşmalıyız.
Türkiye gerçek gücünü bu milli mesele vesilesiyle, Fransa başta olmak üzere bütün dünyaya vereceği mesajlarla göstermelidir.