Türkiye Kamu-Sen Zonguldak il Temsilcisi Salih Alemdar, iktidarın yandaş kadrolar oluşturduğunu öne sürdü:

YANDAŞLIĞA TEPKİ: Ne yazık ki, son dönemlerde kamu görevlileri arasından yandaş memur oluşturularak, kamu hizmetlerinin yandaş kadrolar eliyle gördürülmesi çaba ve uygulamaları kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır. Yandaş sendika, yandaş memur, yandaş medya, yandaş taraf… gibi oluşumlar katılımcı, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışına  tamamıyla ters düşmektedir.

Sivil toplum örgütlerinin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurgulayan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak il Temsilcisi Salih Alemdar siyasal iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu.
Alemdar,  "Ülkemizin daha fazla demokratikleşmesi için başta sendikalar olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının etkinliğinin artırılması ve karar alma sürecine dahil edilmesi, çağımız yönetişim anlayışının bir gereği olarak karşımıza çıkmaktadır" sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti:
DEMOKRASİYE YAKIŞMIYOR
Özellikle son yıllarda siyasi iradenin örgütlenme özgürlüğünün önünü açacak düzenlemeler konusundaki isteksiz, tutarsız ve olumsuz tavrı, arzu edilen gelişmenin sağlanmamasına neden olmaktadır.Ülkeyi sivil toplum örgütleri ile "ortak akıl" çerçevesinde idare edeceğini söyleyenler bu gün iktidarda. Bu gün iktidarda olan AKP dün verdiği sözleri tutmak istiyorsa; katılımcı demokrasinin gereğini yerine getirerek, sivil toplumun gelişimine katkı sağlaması gerekir.
Ne yazık ki, son dönemlerde kamu görevlileri arasından yandaş memur oluşturularak, kamu hizmetlerinin yandaş kadrolar eliyle gördürülmesi çaba ve uygulamaları kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır.Yandaş sendika, yandaş memur, yandaş medya, yandaş taraf…gibi oluşumlar katılımcı,demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışına  tamamıyla ters düşmektedir.Baskı, ayrımcılık, sürgün, kadrolaşma ve adam kayırma cenderesinin içinde tutulan Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaları bir yılı daha geride bırakarak toplu görüşme masasına oturacaktır.Türkiye Kamu-Sen'i etkisiz kılmak için çırpınan bürokrat ve siyasetçiler Türkiye Kamu-Sen'in gür sesini bundan sonra da kısamayacaklardır.
Yapılan ayrıştırma uygulamaları kamu hizmetlerinde iş barışını bozucu, gerginlik oluşturucu, sonuçlar ortaya koyarken, siyasi iradenin sessiz kalışı çağdaş devlet anlayışına ve demokrasiye hiç yakışmamaktadır.Siyasi iradenin çalışma barışını sağlamaya yönelik ve uzlaştırmacı yaklaşımlar göstermediği takdirde, Türkiye Kamu-Sen de politikalarını buna göre şekillendirerek, konunun idari ve yargısal takibini sonuna kadar sürdürecektir.
Türkiye Kamu Sen geçmişte olduğu gibi bundan sonra da iç hukuku işletecek, ardından da uluslar arası mahkemelerde, yapılan hukuksuzlukların hesabını soracaktır.
HÜKÜMET DUYARSIZ KALIYOR
2008 yılında yapılan toplu görüşmelerde kamu görevlilerine 2009 yılı için sağlanacak mali haklar kısıtlı tutulmasına karşın, iyi niyetimizin bir göstergesi olarak ve hükümete sorumluluk yüklemek adına imza altına aldığımız mutabakat metni hükümlerinin birçoğu, kanunen üç aylık sürede yürürlüğe konulması gerekirken, üstünden bir yıl geçmesine rağmen hala hayata geçirilmemiştir.Bugüne kadar konfederasyonumuzun, mutabakat metni hükümlerinin hayata geçirilmesi için gösterdiği bütün iyi niyetli çabalarına karşı yetkililerin sergilediği kayıtsız tutum, toplu görüşme sürecini gergin ve kısır bir ortama doğru sürüklemektedir.Hükümeti, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na karşı suç işlediği konusunda bir kez daha uyarıyoruz.Yapılan bu uygulama, hükümetin samimi, inandırıcı ve güvenilir olmadığını göstermektedir.Bu bağlamda 2009 yılı toplu görüşmelerinde ele alacağımız ilk konu uygulanmayan mutabakat metninin sorgulanması olacaktır.
TÜRKİYE KAMU-SEN NE İSTİYOR
 Türkiye kamu-Sen 15 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak olan toplu görüşme masasına kısa ve öz olarak şu taleplerle oturacaktır.4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasında  gerekli yasal düzenlemeler en kısa zamanda yapılarak İLO normlarına uygun "Grevli, Toplu Sözleşmeli, Yönetime Katılma Ve Siyaset yapma" haklarını sağlar hale getirilmelidir.
2009 'un 1. ayından itibaren Tüm Kamu Görevlilerin maaşlarına 200 TL net seyyanen zam yapılması,hatta bu 200 TL lik seyyanen zammın tüm emekli maaşlarına da ayrıdan yansıtılması gerekir.Sendika üyesi kamu görevlilerine her ay ödenen 10 TL'lik Toplu Görüşme Priminin en az 50 TL çıkartılması,
Eşit işe eşit ücret uygulaması anlayışıyla ödenen ek ödemelerin günün şartlarına uygun hale getirilmesi için; ek ödemelerin ortalama 110 TL artırılması,
Son derece makul ve mantıklı olan isteklerimiz dileriz ki toplu görüşme masasından geri dönmeyecektir.