İsmet Akyol, Eğitim Sen Bolu Şubesinin ardından Eğitim Sen Bartın Şube tarafından davet edildiklerini kaydederek, Genel kurulda neden ihraç edildiklerin ve ihraç sonrası Çaycuma, Zonguldak ve Türkiye genelinde sürdürülen büyük dayanışmayı anlattıklarını,  kendileriyle dayanışma içinde olan Eğitim Sen Bartın Şube Yürütme Kuruluna, Eğitim Sen üyesi arkadaşlara  ve Bartınlı dostlara  teşekkür edip, yeni seçilen yürütme kuruluna da başarılar dilediklerini  belirtti. 

 

Akyol, Adalet Bakanı Bozdağ’ı da eleştirdiği konuşmasında Bozdağ’ın, Almanya'da konuşma yapacağı toplantının iptal edilmesiyle ilgili olarak,  "Bir yandan 'Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü' diyeceksiniz öte yandan da insanların toplanma hakkını, ifade hürriyetini engelleyeceksiniz. Kendilerini anlatmalarına izin vermeyeceksiniz. Bu, demokratlıkla, insan haklarıyla, hukukla asla izah edilemez." değerlendirmesinde bulunduğunu hatırlatan Akyol, "Elbette Almanya'nın yaptığı kabul edilemez. Ancak hukukun üstünlüğünden söz eden Bakan Bozdağ'a soruyorum: Bizlerin gerekçe sunulmadan sorgusuz sualsiz ihraç edilmesinin hukukta yeri var mı?" dedi. 

 

Bozdağ'ın, "Suçlu olmasalar da idari tasarrufla attık!" demesi tam bir skandaldır

 

CNN TÜRK'te konuşan Bakan Bozdağ'ın KHK ile görevden atılan on binlerce devlet memurunun durumuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada bu kişilerin ihraç edilmesinde tümünün suçlu olmadığı, bu kişilerin suç işledikleri veya FETÖ ile bağlantılı oldukları için değil, idari kararla görevden uzaklaştırıldığını söylemesinin kendisinin Almanya'da konuşma yapacağı toplantının iptal edilmiş olması kadar skandal olduğunu belirten Akyol, "Bu sözleri söyleyen Adalet Bakanıdır. Hukuk devletinde böyle bir uygulama olur mu?" sözleriyle görüşlerini ifade etti.