TTK Armutçuk Müessesesi’nde çalışırken OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile ihraç edilen Salim Çalık; açtığı davaların ücretlerini ödemeye zorlanıyor.

Fetö ile ilgisi bulunmamasına rağmen, KHK ile ihraç edilenler arasında bulunan Salim Çalık, hukuk mücadelesi başlatıp  iş mahkemesine dava açmış ve mahkemede de TTK avukatları ihraçlarla ilgili olarak “biz atmadık” savunması yapmışlardı. Mahkeme sonrası ise ilginç bir olay yaşandı. TTK’nın avukatları Salim Çalık’a gönderdikleri bir yazıyla, bin 991 lira 14 kuruş mahkeme masraflarını talep ettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalık şunları söyledi:

“İhraç edildikten sonra iş mahkemesine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'na dava açmıştım. 
yapılan duruşma sonrası mahkeme OHAL KHK'sıyla atıldığım için temyiz yolu açık olmak üzere davayı reddetmişti.

TTK’'nın avukatı "Biz yapmadık, idare yaptı" dedi.  Bugün TTK'dan bir mektup geldi. Mahkeme ve avukatlık, posta ve 6.84 tl. faiz olmak üzere 1.991,14 tl. borcum olduğunu, istersem taksit yapılabileceğini bildiriyorlar...

Hukuksuz olarak işten atmış olmak yetmiyor  üste para istiyorlar.  Dosya temyizde; İstinaf Mahkemesi de reddederse bir o kadar da oraya borç çıkaracaklar...

Daha kötü durumda olup avukat bulamayanlar, dava açamayanlar varsa...?
Hukuk devleti, sosyal devlet, eşitlik, masumiyet karinesi, suçun kanıtlanmasının iddia edene ait olması vb. cümleleri kuran, adalet olduğunu söyleyenleri öpüyorum...”