Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, Hüseyin Uysal Başkanlığında Aralık ayı ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, meclisin açılışında yaptığı konuşmasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 4 Aralık Madenciler gününü kutladı.

 

MAL MÜDÜRLÜĞÜ TALEPTE BULUNDU

Gündemde yer alan maddelerde ise Müftü Mahallesi'nde mülkiyeti Ereğli Belediyesi'ne verilen 2 bin 264 metre kare taşınmaz üzerindeki hükümet konağının, 2016 yılı içerisinde başlaması hedeflenen kent meydanı projesi kapsamında yıkılacak olmasından ötürü Kaymakamlık ve bazı bölümlerini geçici olarak Bağlık Mahallesindeki eski belediye binasına tahsis edilmesi yönünde Mal Müdürlüğü yazısı meclis üyelerinin oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

 

DAİRE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNE TAHSİS EDİLDİ

Ömerli Mahallesi Kaynarca toplu konutlarda bulunan ve mülkiyeti Ereğli Belediyesine ait bir dairenin bağımsız bölümünün İlçe Müftülüğüne yaz kur'an kursunda kullanılmak üzere 5 yıl süre ile tahsis edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

MECLİS BAŞKANINA YETKİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı dez avantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin değiştirilmesi programı kapsamında Batı Karadeniz Romanlar Derneği ile eş başvuru sahibi Ereğli Belediyesi'nin rakkas projesinin her türlü işlemlerinin yürütülmesi için meclis Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a yetki verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)