Alaplı Hükümet Konağında yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından senaryo gereği hükümet konağı içinde çalan yangın alarmının ardından binada bulunan yaklaşık 200 personel tahliye edildi. Tahliye sırasında engelli personele öncelik tanındı.

Ardından kurtarma ekipleri binaya girerek 2.katta bulunan yaralıyı sedye ile binadan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Öte yandan binanın 3. Katında bulunan bir kişi ise, itfaiye aracı merdiveniyle camdan alınarak kurtarıldı. Tatbikatın ardından Hükümet Konağı önünde yakılan ateş Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, tarafından yangın tüpü ile söndürüldü. Tatbikatı çevre binaların balkonlarında bulunan vatandaşlar ilgi ile izlenirken bazı vatandaşlar cep telefonlarına kaydettiği görüldü.

Tatbikatın ardından İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, önder gazetesine yaptığı açıklamada, tatbikatın çok başarılı geçtiğini söyledi. Kurumlarda yangın ve kurtarma tatbikatlarını her yıl yapılacağını anlatan Taşkın, Hükümet konağında görevli kurtarma, yangın, ilk yardım ekiplerinden oluşan 40 kişiye önce teorik eğitim verdik. Bu eğitim ardından bu günde Hükümet Konağında bina tahliyesi, yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı yaptık. Ardından tavalarda yanan ateşi yangın tüpü ile nasıl söndürüleceğini ve yanan bir tüpe nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterdik. Bundan sonra her yıl bu tatbikatlar devam edecek.