Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan, hükümetin dayatması ile yeni bir Anayasa yapılmasını reddettiklerini söyledi.Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanı dernek binasında yaptığı açıklamada, hükümet politikalarının kendilerine ters düştüğünü belirtti. Karahasan, Darbelerin Türkiye'ye armağanı olan Devlet Güvenlik Mahkemeleri bugün özel yetkili mahkemelere dönüşmüş, hukuk devleti yerine iktidarın muhaliflerini baskılayan, yargılayan ve susturan hukuk dışı bir sisteme geçilmiştir. Hukuk devletinde, herkes kanun önünde eşittir. Hukukun kuralları evrenseldir. Hiçbir kişi, kurum ve zümre ayrımı yapılmadan uygulanmalıdır. Demokrasinin temel çatısı meclistir.
Siyasi iktidarın kanun hükmünde kararname uygulamaları, meclisi devre dışı bırakmaktadır. Bu kanan hükmünde kararnameler ile Türkiye Cumhuriyetinin yönetim şekli değiştirilmekte, ülkemiz demokrasiden diktatörlüğe doğru götürülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, çağdaş, aydınlık geleceğinden duyduğumuz endişe ile demokratik, laik cumhuriyeti yıkmayı hedefleyen hükümetin dayatması ile yeni bir Anayasa yapılmasını reddediyoruz. Demokratik, laik cumhuriyeti yaşamak ve yaşatmak için emek vermek gerekir.
Tüm yurttaşlarımızı, demokratik, laik Cumhuriyetimize ve sosyal hukuk devletimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu amaçla milletin sesinin dinlenmesi için başlatılan eyleme destek veriyoruz dedi.