Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Alaplı Şubesine nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler alan Çalışkan, burada yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi.
2009 yılı ikinci yarısında İşçi Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 1.83'lük maaş artışının komik olduğunu ve adaletli olmadığını savunan Çalışkan, "Hükümet her kesime değişik adlar altında birçok zamlar vermiş olmasına karşın işçi ve Bağ-Kur emeklilerini bu ülkede yaşayan vatandaş olarak yok saymıştır" dedi. Çalışkan, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Biz emeklilerde bu ülkenin evlatlarıyız. Bizleri sadece seçim zamanında oy ağacı olarak görmeyin diyoruz. Emeklilere iyileştirme düzenlemesi getirilerek, mağduriyetimizin giderileceğine dair Başbakanımız ve Çalışma Bakanımızın verdiği sözü yerine getirmelerini istiyoruz. 650 YTL ve 730 YTL arasında maaş alan 2000 yılı öncesi emekliler için hizmet ve ödenen prime dayalı bir iyileştirme yasası çıkarılarak intibaklarımızın yapılmasını, adil ve adaletli bir iyileştirme ile maaşlarımızın belli bir standarda çekilmesini bekliyoruz. Emeklilerin mağduriyetini görmezden ve duymazdan gelenler mutlaka kendileri de o mağduriyetin bireyleri olacaktır."
Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkan Vekili Kadir Yaman da Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.