CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, seçildiğinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunan MÜSİAD Zonguldak Şubesine iadeyi ziyarette bulundu. CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun’un da katıldığı ziyarette konuşan Milletvekili Ünal Demirtaş, “Ankara ziyaretinizden mutluluk duymuştuk. Bizler de iadeyi ziyarette bulunmak istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. Terör olaylarının olmadığı bir Türkiye özlemi içinde olduklarını ifade eden Milletvekili Demirtaş, bir an önce terör olaylarının bitmesi temennisinde bulundu.

Zonguldak’ın ekonomisinin kötüye gittiğine dikkat çeken CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, “Teşvikte gerideyiz. İşsizlik sorun. İşsizliği çözmek için yatırım yapmak gerekiyor. Yatırımın olması için teşvikin yükseltilmesi ve bölgenin daha cazip hale getirilmesi gerekiyor. Yatırım teşvikinin yükseltilmesi için elimizden geleni yaparız. Hükümete destek veririz. Son gelişmelerle 10 bin civarında işsiz oldu. Zonguldak’ta 400 trilyonluk bir küçülme var. Üretimi artırmamız lazım. Üretim artarsa istihdam artar. Üreten Türkiye, üreten Zonguldak’tan yanayız” dedi.

 

“TERÖRÜN PANZEHİRİ BİRLİKTELİK”

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Terör olayları herkes gibi bizleri de üzüyor. Terörün birlikteliğimizi bozmak için yapıldığı bir gerçek. Bunun içindir ki terörün panzehiri birliktelik. Birlikteliğimizi sağladığımız, koruduğumuz sürece terör de amacına ulaşamayacaktır, ülkemiz de gelişmesini sürdürecektir. Bu birlikteliği sağlama adına sizlere önemli görevler düşüyor” dedi.

Zonguldak ekonomisinin canlandırılmasının yolunun teşvikten geçtiğini tekrarlayan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Zonguldak’ın ekonomisini çeşitlendirme ve işçinin başkentiyle birlikte girişimcinin de başkenti olmasını önemsiyoruz. Teşvik girişimci için çok önemli. Teşvik olduğu için bir çok yatırımların Zonguldak yerine Düzce’ye gittiğini biliyoruz. Bu anlamda teşvikin yükseltilmesi konusunda birlikte hareket edilmesi ve müteşebbisimizin desteklenmesi gerekir” dedi.

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, MÜSİAD Zonguldak Şubesi olarak hazırlanan ‘Zonguldak Bölgesel durum, Hedefler, Faaliyetler, Öneriler’ dosyasını CHP Milletvekili Ünal Demirtaş’a sundu. MÜSİAD Zonguldak Şubesi anı defterine düşüncelerini de yazan Milletvekili Demirtaş’a MÜSİAD’ın şildi takdim edildi.