Alaplı Belediyesinde hükümlü kadrosunda işe başlayan işçi ilk aldığı maaşıyla mevlit okuttu.
Alaplı Belediyesinde hükümlü kadrosundan Belediye temizlik işlerinde işe başlayan Nazım Ak, ilk aldığı maaşıyla kültür sitesinde yemekli mevlit programı düzenletti. Mevlit programına katılan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yaptığı konuşmada, “Belediyemizde hükümlü kadrosunu boş olduğunu yapılan mülakat sonrasında Nazım Ak, kardeşimizi işe aldık” dedi. Belediye olarak hükümlü kadrosunda işçi çalıştırmak zorunluluğu olduğunu ifade eden Çimenoğlu, şöyle dedi;
“Bizim yasa olarak kanunlara göre belli bir oranda hükümlü ve engelli işçi çalıştırma yükümlülüğümüz var. Belediyemizde 1 tane hükümlü kadro açığımız vardı. Eğer almasak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bize ceza kesecekti. Onun için 1 kişi çalıştırmak zorundaydık. Bizde Bakanlığımıza ardından İşçi Bulma Kurumuna müracaat ta bulunduk. Yaklaşık 30 kişi arasında kura çekilerek kalan 4 kişi Belediyemizde mülakata girdi. 4 arkadaşımızda bir birinden değerli insanlardı. Biz hepsini sınava aldık. Sınav yaparken puanlama yaptık. O puanlama sonucunda en çok puan alan Nazım Ak, arkadaşımız oldu. Bu güne kadar çektiği bütün acılar ve sıkıntılar hepsi sona erdi. Allah onun yolunu acık etsin.” 
Nazım Ak, ise, “Hükümlü kadrosunda belediye temizlik işlerine işe başladım İlk aldığım maaşımla mevlit programı düzenlemek istemiştim. Allah bunu bana gösterdi. Başta Belediye Başkanımız Nevzat Çimenoğluna teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu.