Zonguldak'taki köprü faciasında içerisindeki 10 yolcu ile birlikte suya gömülen minibüsün hurdası, internetten satışa çıkarıldı.

Çaycuma'da 6 Nisan'da çöken köprü ile birlikte Filyos Çayı'na düşen minibüste hayatını kaybeden 10 kişi arasında yer alan aracın sahibi İsmail Örenbaş'ın oğlu Mustafa Örenbaş, minibüsün hurdasını bir internet sitesi üzerinden satışa sundu. İlanda, hasarlı fotoğraflarını yükleyen Örenbaş, 2004 model aracın alt aksamının sağlam olduğunu belirtti. Örenbaş, hurda belgesi bulunan minibüs için 7 bin TL fiyat belirledi. Mustafa Örenbaş, araçta yaşamını yitirenlerin yakını olduğunu belirterek, minibüsün büyük acı hatırasının bulunduğunu ifade etti. Aracı tamir ettirmeyi bile düşünmediğini ifade eden Örenbaş, Araç facianın ardından bir otoparka çekildi. Hurda belgesi alarak satışa çıkarttım. Bize ve ilçeye kötü anıları hatırlattığından bir an önce aracı elimizden çıkartmak istiyoruz'' dedi.
 
15 KİŞİ SUDA KAYBOLMUŞTU
Çaycuma ilçe girişinde bulunan ve Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün bir bölümü 6 Nisan 2012 tarihinde çökmüş, o esnada köprüden geçen minibüs içerisinde bulunan 10 kişi ve yaya olarak köprüden geçen 5 kişi suya düşerek, akıntıya kapılmıştı. Faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağında bulunabilen minibüsün içinden 3 kişinin cesedi çıkmış, diğer yolcuların akıntıya kapıldığı belirlenmişti. Arama çalışmaları kapsamında suya düşerek kaybolan 15 kişiden ancak 10'unun cesedine ulaşılmıştı. Faciada kayıp olan 5 kişi ise, tüm aramalara rağmen halen bulanamadı.