Hasanlı Köyü Camcılar ve Abacılar Mahallesi halkı ile Çay Köyü Karacallı Köyü Halkı Hurdacıların içme sularını ve çevreyi kirletmesine öfke kusuyorlar. Hurdacıların içme suyu kaynaklarının hemen yanında çadır kurmaları ve etrafı pislik içinde bırakmaları sonrasında mikrop yuvasına dönen alan köylülerin tepkisine neden oluyor.

Alaplı İlçesi Hasanlı Köyü Camcılar Mahallesi ve Abacılar Mahallesi halkı, köy altındaki hurdacıların çadır kurarak çevreyi kirletmesinden ve su sondaj kuyularına yakın bir bölgede çadır kurmalarından dolayı içme sularının kirlenmesine öfkeliler. Abacılar Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmet Türkyılmaz bu konuda yaşananlar hakkında bilgiler verdi. Türkyılmaz, "Hurdacıların mesken tuttuğu bu alanda Hasanlı Camcılar Mahallesi, Abacılar mahallesi ve Çay Karacallı Köyü mahallesi halkının içme suyu kuyuları var. 350’ye yakın hane buradan elektrikle basılan suyu içiyor. Çadır kurarak bu alana yerleşen hurdacılar bölgeyi pislik içinde bıraktı. Burada hiçbir alt yapı yok. Tuvaletlerini bile gelişi güzel bir ortamda yapıyorlar. Kanunda su kuyularının 200 metre yakınında hiçbir yerleşim biriminin olmaması gerekiyor. Bu kuyuların yapıldığı yere gelişi güzel yerleşen hurdacıların bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Köy halkı ilgili makamlardan bu konuda duyarlılık bekliyor. Olumsuz gelişmelerin yaşanmaması adına bu çadırlar bir an önce buradan kaldırılmalıdır." dedi.

İÇME SULARI KİRLENİYOR!..

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz’da yaptığı açıklamada, "Benimde doğup büyüdüğüm yer Hasanlı Abacılar Mahallesi, Hurdacıların çadır kurduğu alan tamamen yerleşime yasak bir bölge, hangi akla buraya gelip çadır kurduklarını anlamak mümkün değil. Üç mahallenin su ihtiyacını karşılayan keson kuyular bu yerde mevcut. Çadırcılar kuyuların hemen yanına yerleşmişler. Her şeyden evvel olası bir sel tehlikesinde bile hayatları söz konusu artı içme sularımız kirleniyor. Çevreye hurda pisliği zararları da var. Ben Çevre Koruma Derneği Başkanı olarak hurdacıların bu bölgeden kaldırılması için Alaplı İlçe Kaymakam’lığına dilekçe ile başvurdum. Hurdacıların bölgeden kaldırılması için bu gün yarın İl’den cevabını bekliyoruz. Cevap yazısı gelir gelmez İlçe Kaymakam’lığımızın harekete geçmesini bekliyoruz." dedi.