Farklı toplumsal konuları büyük cesaretle gündeme taşımayı sürdüren Saffet Can'ın sosyal medyadaki son paylaşımı Zonguldak'ı salladı.

İşte o paylaşım:


AKILLI SAAT

Zonguldak Belediyesi "Akıllı saat" çıkardı. Otobüs kartı gibi kontör yüklüyorsun. Suyun akıyor. Tabi saat aklı bu sana uyacak değil, kontörcüye çalışacak. Harcayacağın suyu peşin alıyorsun yani. Aldığın suyu 2 ay kullanmazsan kayak(!) başlıyor. Tatile gittin, belediyenin parasını vermeden olmaz arkadaş. Bir iki ay sonra harcayacağın suyu almadan belediye seni hiç bir yere göndermez.

Toplama yağmur suyundan nasıl köşe dönülürmüş sosyallı belediye sayesinde öğrendik. Bir de adama "salak" diyorlar.

Hepsi bir tarafa eski saatlerin hurdasından kim köşeyi dönecek hesabını da yapmazsak eğer, kötü olan şu; banyo yarım kalırsa damacana satanları ağrıyacağız. Evden bidon eksik olmayacak mı?

Böyle çakıldaklı iş görmedimdi. Şehir şebekesi toplama yağmur suyu ile besleniyor. Arıtma tesisi nanay. Ama bir de ahlaki değerler var. Ticaretin bile raconu…

Su; insan, hayvan ve bitkiler için doğanın bahşettiği bir kamu malıdır. Onu bu kalemdeki canlılara ulaştırmak için hizmet yaptıysan karşılığını alırsın. Sen bunu bile yapmaktan aciz bir belediye olarak insanları taşıma bidon suyuna muhtaç etmedin mi? Kaynak suyunu yağmur suyuna şarj etmiyor musun? O kaynak suyunu (Kokaksu’daki) şişelemeyi bile beceremedin de kentin içme suyu civar illerden gelmiyor mu?

Daha da ötesinde Türkiye'nin en pahallı suyunu Zonguldak'ta yaşayanlara sen satmıyor musun?

İnsanda biraz utanma olur.

Bundan böyle hiç bir platformdaki oyum CHP'ye değil. Hele de Kılıçdaroğlu'nun son açıklamasından sonra CHP bitmiştir.

İyi niyetleri sömürülen arkadaşlarım için üzülüyorum. Sonuçta vatan elden gidiyor. Bir şekilde CHP de buna çanak tutuyor....