Geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketi sonrası toprak kayması yüzünden çöken Köseağzı Yolu’nda Kaymakam Nazım Madenoğlu ve teknik ekibiyle birlikte yolda incelemeler yaparak, Kandilli vatandaşlarla görüşen Başkan Uysal, söz konusu yolun yapım çalışmasına 3-4 gün içinde başlayacaklarını söyledi.

 
EREĞLİ BELEDİYESİ İMAR YOLU

Söz konusu yolun Ereğli-Kandilli yolu olmadığını ancak 40 yıldır yapılmadığı için belediye olarak yolu genişletip alternatif yol sunduklarını belirten Başkan Uysal, “Bu yol Ereğli Belediyesi’ne bağlı bir imar yolu. Biz bu yolu genişletip asfaltlayarak vatandaşlarımızın işini kolaylaştırdık. 

 ‘3-4 GÜN İÇİNDE BAŞLIYORUZ’

Kandilli yolunu 5 kilometre kısalttık. Ancak talihsiz bir olay yaşadık. Bu olay sonrası hemen zemin etüdü çalışmalarını tamamladık ve Belediye Fen İşlerimiz ve teknik ekibimizle birlikte göçen yolda incelemelerde bulunduk. Yol çalışmalarına 3-4 gün içinde başlıyoruz. Geçici değil kalıcı çözüm üretiyoruz. Şu zaman bu zaman açılır dersek yalan olur. 1 ayda sürebilir 3 ayda“ dedi.

 
BELEDİYEMİZ SEFERBER OLDU

Başkan Uysal ayrıca Ereğli-Kandilli yolunun bölgede yaşanan toprak kayması sonucu kapalı olmasından dolayı Özel İdare Ekiplerinin çalışmalarına belediye olarak makine ve araç desteği verdiklerini,  belediyenin bu yolun da açılması için tüm imkânlarını seferber ettiklerini bildirdi.