Aralarında dönemin TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ve Ereğli Belediyesi'nin başkanı Murat Sesli'nin de bulunduğu çok sayıda kişi 27 Ocak tarihinde gözaltına alınmıştı. Zonguldak'taki sorgularının ardından Ankara'ya sevk edilen 29 kişiden 14'ü tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderilirken 11 kişi de Savcılık'ta ki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

KONVOYLU KARŞILAMA
Sesli'nin avukatının 7 Eylül tarihinde yaptığı tahliye talebi incelendi ve tahliyesine karar verildi. Ankara'daki işlemlerin tamamlanmasının ardından tahliye edilen Sesli yol güzergahında sevenleri tarafından karşılandı. Kurban kesilip dualar okunurken konvoy halinde Sesli babasına ait eve geldi. Ailesi ile gözyaşları arasında hasret gideren Sesli'nin oldukça bitkin olduğu gözlendi. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin de yeraldığı bu görüşmede konuşan Sesli, "Bir yerde büyük bir acı diğer yerde tahliye olmanın buruk mutluluğu var. İnsanın hayattaki en büyük varlığı annesi ve babasıdır. Babamızı kaybettik, sadece benim değil, tüm insanların annesi babası ölüyor. Bizler de bir gün öleceğiz. Bu takdiri ilahidir. Allah'a inanıyorsak, ölüme de inanacağız. Acımızı kalbimize gömeceğiz ve önümüze bakacağız. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum: Ben hiç kimsenin ne hakkını yedim, ne de yedirdim. Hiç kimsenin yüzünü kara çıkartacak bir harekette de bulunmadım. İlerleyen zamanlarda haklılığımın, suçsuzluğumun ortaya çıkacağını sizlere belirtmek istiyorum. Allah'ın izni ile alnım ak, başım dik olarak Ereğli halkının karşısına yine çıkacağım" dedi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Murat Sesli, kendisini bugüne kadar destekleyen ve yalnız bırakmayan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'a da teşekkür etti. Görev yaptığı süre içerisinde kendisinin yüzünü yere getirecek harekette bulunmadığını özellikle vurgulayan Sesli, açıklamasında, "Benim suçsuz olduğumu bütün arkadaşlarım, bütün dostlarım biliyor. Ama bu süre zarfında beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan, bana inanan ve bana güvenen Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'a da çok teşekkür ediyorum. Onun manevi desteği her zaman yanımda oldu. Bana inandığı için teşekkür ediyorum kendisine. Ben bu güne kadar kendisine laf getirecek hiçbir şey yapmadım. Onun yüzünü de hiçbir zaman kara çıkartmadım.
Ondan dolayı da mutluyum. Ve yine her zaman olduğu gibi yine bizim yanımızda. Sesli ailesi olarak kendisine ve sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.